2012 m. rugpjūčio 9 d., ketvirtadienis

Vištienos sultinys lėtpuodyje

Po vakarienės - lėtpuodyje virtos vištienos - liko daug gėrybių, iš kurių gaunas puikus sultinys. Sodrios spalvos, ypatingo skonio, su drebučiais. Jam paruošti palikau visa tai, kame troškinos višta ir, numėsinėjusi valgomus daiktus, sudėjau nevalgomus: kaulus ir odą, įdėjau šio bei to, užpyliau vandeniu ir užstačiau lėtai virti per naktį. Receptą nugriebiau iš čia. Beje, labai patogu jį užšaldyti ledo kubeliuose ir panaudot tada, kai reikia - sriubai ar padažams ar leliuko maistui. Nuotraukoje - jau sušalęs sultinys.



Sultiniui reikės:

Vištienos likučių
1 svogūno, nulupto ir stambiai supjaustyto
Saliero stiebelio, supjaustyto stambiai
1 stambiai sukapotos morkos (nebūtina nulupti)
lauro lapelio
šviežių petražolių
šviežių čiobrelių
druskos pagal skonį.

1. Numėsinėję vištieną ir palikę visą valgomą mėsą, atgal į lėtpuodį dėkit visus nevalgomus likučius - kaulus, odą, palikite viską, kame virė vištiena (prieskonius, daržoves, jei jų nevalgot).
2. Sudėkite svogūną, morką, saliera ir prieskonius ant kaulų viršaus ir beveik iki pat viršaus pripilkite vandens.
3. Įjungite lėtpuodį ant "low" funkcijos ir palikit sultinį virti per naktį.
4. Ryte sultinį perkoškite ir naudokite iš karto ar dalį užsišaldykite.


Jei neturit kažkurio ingridiento - vis tiek tą sultinį virkit. Aš neturėjau nei šviežių čiobrelių, nei petražolių, jas pakeičiau džiovintom ir dar įpjausčiau pora skiltelių česnako bei užstačiau 8 valandoms.




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą