Granola
3,5 puodelio avižinių dribsnių
1 puodelis pjaustytų migdolų
1 puodelis anakardžių riešutų (galima keist į pekanus ar graikiškus)
1 puodelis nesaldintų kokosų drožlių (patikėkit, nesaldintų šitam sviete reikia gerokai paieškot)
0,5 puodelio saulėgrąžų
0,5 puodelio moliūgo sėklų
2 a.š. cinamono
1,5 a.š. imbiero miltelių
0,5 a.š. muškato riešuto miltelių
6 V.Š. sviesto
0,5 puodelio medaus
2 a.š. vanilės ekstrakto
taip pat prireiks pergamentinio popieriaus
1. Įkaitinkite orkaitę iki 120C. Kepimo formą išklokite pergamentiniu popieriu.
2. Dideliame dubenyje sumaišykite sausus ingredientus - avižinius dribsnius, riešutus, sėklas, prieskonius.
3. Puode ant silpnos ugnies ištirpinkite sviestą su medumi. Kai tik sviestas ištirps, supilkite vanilės ekstarktą.
4. Supilkite medaus ir sviesto masę ant sausš ingredientų ir gerai išmaišykite.
5. Supilkite visa tai į kepimo formą, išklotą popieriumi ir kepkite 75 minutes.
6. Kai granola atvės, sutrupinkite viską ir laikykite sandariame inde iki dviejų savaičių.
Pirmą kartą viską gaminau pagal receptą, bet MB nuo kažko kilo rūgštys, tad šį kartą sviestą pakeičiau kokosų aliejumi, o medų - klevų sirupu, bei dalį anakardžių pakeičiau pekano riešutais.
Originalus receptas yra čia.
Kol kepė granola, pasidariau vanilės ekstraktą.
Vanilės ekstraktas
Tam prireikė dviejų ingredintų - degtinės ir vanilės ankščių. Dvi vanilės ankštis užpyliau apie 300 ml degtinės. Reikėtų 375 ml, bet man daugiau netilpo. Po keletos savaičių šis užpilas bus tinkamas naudoti.
Vanilės ankštis užsisakiau iš J. Crow's parduotuvės. Jei atmintis neapgauna, jie siunčia bet kur.
Čia kiek plačiau aprašyta vanilės ekstrakto gamybos ir panaudojimo būdai.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą