2012 m. rugpjūčio 12 d., sekmadienis

Rupių miltų makaronai su cukinija ir vištiena



1 pakelis nevirtų makaronų (apie 230 g) - aišku, naudojau pilnagrūdžius
1 a.š. alyvų aliejaus
pusė sukapoto svogūno
3 skiltelės česnako, supjaustyto riekelėmis
1 susmulkinta cukinija
0,5 a.š. džiovinto raudonėlio (oregano)
druskos ir šviežiai maltų pipirų pagal skonį
1/4 a.š. aštriųjų raudonųjų susmulkintų pipirų
3/4 puodelio vištienos sultinio
0,5 puodelio virtos/keptos vištienos gabaliukų
30 g smulkintų keptų raudonųjų pipirų (roasted red peppers) - aš naudojau gabalėlį šviežios paprikos
2 V.Š. kreminio sūrio (cheese cream)
1/4 puodelio smulkintų šviežių baziliko lapelių
1/4 puodelio tarkuoto permazano sūrio


1. Išvirkite makaronus pasūdytame vandenyje pagal gamintojo rekomendacijas. Nuvarvinkite vandenį, kai baigs virti.
2. Įkaitintame aliejuje apkepkite svogūnus ir česnakus, kol jie suminkštės. Įmaišykite cukiniją ir paskaninkite raudonėliu, druska ir pipirais bei aštriais raudonaisiais pipiriukais. Pakepinkite apie 10 minučių, kol viskas suminkštės.
3. Įpilkite sultinį ir pakaitinkite, kol jis užvirs. Įmaišykite vištienos gabaliukus, keptus raudonuosius pipirus, kreminį sūrį ir dar pakaitinkite apie 5 minutes.
4. Ant makaronų dėkite vištienos ir cukinijos padažą, pagardinkite tarkuotu permazano sūriu ir šviežiais bazilikais.


Kaip ir minėjau, aš neturėjau tų keptų pipirų, tad įdėjau šiek tiek šviežios paprikos gabaliukų kartu su cukinija ir šiek tiek pamažinau aštriųjų pipiriukų. Jei norit šiek tiek pikantiškiau, sultinį keiskit vynu, manau, kad tiktų ir kokie pievagrybiai šitam padažui. Labai skanus pietų ar sotesnės vakarienės patiekalas.

Receptą radau All Recipes.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą