2012 m. rugpjūčio 14 d., antradienis

Pilno grūdo sklindžiai (biscuits)

Net nežinau, kaip taisyklingai išverst tą "biscuits" į lietuvių kalbą - tokie pyragėliai, beveik sausainiai, dažniausiai valgomi prie pusryčių su sviestu ir džemu.




Jiems pagaminti reikės:

2 puodelių rupių kvietinių miltų
4 a.š. kepimo miltelių (taip taip, akys nemeluoja)
1/2 a.š. druskos
1/4 puodelio šalto nesūdyto sviesto (apie 60 g)
1 puodelis pieno.

Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską. Sviestą supjaustykite mažučiais (žirnio dydžio) gabaliukais, dėkite į miltų mišinį ir šakute maišykite, kol tie gabaliukai aplimpa sviestu. Tada supilkite pieną ir rankomis išminkykite (neperminkykite, užtenka 8-10 kartų). Tada tešlą dėkite ant minkymo paviršiaus ir ją išplokite rankomis maždaug 2 cm storiu. Galite panaudoti papildomai miltų, jei pritrūksite. Tada su stikline išpjaukite skrituliukus ir dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Turėtų gautis 8-10 sklindžių.

Mano nuomone, arba pagal šį receptą buvo per daug miltų, arba per mažai skysčių. Bandydamą dar dapilt pieno, aš ją perminkiau. Plius, mano pagalbininkė labai norėjo pjaustyti su jos formelėmis, tad sklindukai gavos labai labai mažiukai ir jų gavos daug. Gal tai įtakojo, kad jie nesigavo labai iūpūsti ir kietoki.

Vis tiek labai skaniai valgėm kas prie sriubos vietoj duonelės, kas tiesiog su medučiu, kaip desertą. Pusę užsišaldžiaui - bus puikus užkandis į darželį ar kai kžkur skubėsim.

Receptą radau bloge 100 Days of Real Food.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą