2012 m. rugpjūčio 12 d., sekmadienis

Lietiniai blyneliai su karštu obuolių padažu

Šeštadienį pradėjom su sveikais lietiniais blyneliais.



Blyneliams reikės:

3 kiaušinių
1 puodelio rupių kvietinių miltų
1 puodelio pieno
3/4 puodelio vandens
1 V.Š. medaus
1 a.š. vanilės
1/4 a.š. drukos
1 V.Š. tirpinto sviesto + daugiau kepimui

1. Sudėkite visus ingridientus į blenderį ir suplakite tešlą. Leiskite jai pastovėti 15 minučių.
2. Įkaitintoje keptuvėje ištirpinkite šiek tiek sviesto, paskirstykite jį tolygiai ir kepkite kiekvieną lietinį blynelį iš abiejų pusių kol gražiai parus.
3. Patiekite su klevų sirupu.

Jei padvigubinsite tešlos, likusius blynelius galite užsišaldyti tiems rytams, kai norėsis kažko skanaus, o nebus laiko gaminti.
Beje, sviestą, kurio reik kepimui, aš ištirpinau (sunaudojau gal 1-2 šaukštus) ir prieš kiekvieną blyną patepdavau juo keptuvę su silikoniniu teptuku. Drąsiai galite šiam reikalui naudoti aliejų. Jei naudoju aliejų, įpilu jo šiek tiek į dubenėlį, imu gerai nuplauta ir per pusę perpjautą bulvę, vilgau ją aliejumi ir tada tepu keptuvę.

Blynelių receptas iš 100 Days of Real Food blogo.

Kol kepė blyneliai, kitoje keptuvėje paruošiau obuolių padažą.

Obuolių padažas prie blynelių


Keleto obuolių, nuluptų ir supjaustytų skiltelėmis
Sviesto
Cinamono
Medaus

Keptuvėje ištirpinkite sviestą, dėkite ten paruoštus obuolius ir kepinkite pamaišydami, kol šie suminkštės. Tada dėkite medaus (pagal skonį ir obuolių rūgštumą), barstykite cinamonu (galit ir kitais mėgstamais prieskoniais, pvz. muškato riešutu, gvazdikėliais ar pan.), gerai išmaišykite ir dar pakaitinkite kelias minutes.

Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą