1 puodelis sutrupinto fetos sūrio
1 pomidoras
2 avokadai
3 V.Š. alyvų aliejaus
1 V.Š. baltojo vyno acto
1 V.Š. citrinų sulčių
2 sutraiškytos česnako skiltelės
1/2 a.š. geltonų garstyčių (čia nusidėjau, naudojau garstyčių padažą)
1/4 a.š. svogūnų miltelių
1/8 a.š. druskos
1. Išvirkite makaronus (kaip tai daryti ir kiek laiko virti - skaitykite ant pakuotės).
2. Susmulkinkite pomidorą ir sumaišykite jį su feta dideliame dubenyje.
3. Mažame dubenėlyje sumaišykite visus padažui skirtus ingredientus.
4. Išvirtus makaronus supilkite į rėtį ir perliekite šaltu vandeniu.Kai atvės, suberkite į dubenį su pomidoru ir feta.
5. Prieš pat patiekiant, supjaustykite ir suberkite ant makaronų avokadus bei užpilkite padažu. Avokadas linkęs juoduoti, tad naudokite jį prieš pat patiekiant. Ilgiau pastovėję tiesiog atrodys neišvaizdžiai.
Originalus receptas čia.
Aš gaminau iš maždaug pusės normos, pomidorus naudojau iš savo daržo, tad negaliu pasakyt tikslaus kiekio, mat auginu tuos mažiukus, vyšninius. Dėjau 1 skiltelę česnako. Man buvo labai skanu, bet MB šiek tiek per aštru, tad kita kartą pamažinsiu česnako kiekį. Visko turėjau namuose ir dar liko pusė fetos, tad manau, kad tas salotas kartosim greitu metu.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą