2012 m. rugpjūčio 7 d., antradienis

Pelenės moliūgėlis - dar viena tyrė mažiausiai

Pavadinimo, jei ką, nesugalvojau, tai tiesioginis vertinys. Receptą radau Anabel Karmel knygutėje Top 100 Baby Purees.

Rašo, kad turėtų gautis tyrės trims porcijoms. Gal mano vaikas labai ėdrus, bet gavos maždaug 1,5 mums įprastos porcijos (4-5 oz vienai porcijai). Nors deja, mažoji nesusidomėjo per daug šituo skanėstu, bet įkalbėjau suvalgyt tą normelę.

Pelenės moliūgėlio tyrė





1 V.Š. sviesto
1/4 puodelio susmulkintos baltos poro dalies (gerai išplaukite!)
1/2 nedidelio moliūgėlio, supjaustyto kubeliais (gaunas apie 1 puodelį)
1/2 puodelio vištienos ar daržovių sultinio.

Sviestą ištirpinti puode ir suberti smulkintą porą. Apkepinti, kol gražiai pagels. Tada dėti moliūgėlio kubelius ir pakaitinti maišant apie 2 minutes. Tada supilti sultinį ir pavirti apie 30 minučių arba kol moliūgas galutinai suminkštės. Sutrinti blenderyje ir ragauti.

Asmeniškai man gavos labai skanu, bet mažei tas poras - naujiena, tad valgė be didelių aplodismentų ir žiojos tikrai nenoriai.

P.S. Sultinį verdu, kai gaminu vištieną lėtpuodyje. Gaunas tikrai skanus, ir jo gaunas nemažai, tad tai, iš ko neišverdu sriubos, būna užšaldyta ledo gabalėlių formelėse ir sunaudojama vėliau. Ir patogu, ir nereik galvos sukt, kur gaut gero sultinio be konservantų.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą