2012 m. rugpjūčio 9 d., ketvirtadienis

Rupių miltų blynai su bananais

Šiandien dičkė važiavo su tėčiu pas dantistę, tad kol jie ten buvo, iškepiau jiems blynų. Rekomenduojama padvigubint receptą ir likučius užšaldyti, aš kepiau iš vienos porcijos ir dar liko užšaldymui 7 blynai!



2 puodeliai pilno grūdo (rupių) miltų
2 a.š. kepimo miltelių
1,5 a.š. sodos (aš dėjau 1 a.š. - užteko)
0,5 a.š. druskos
1 V.Š. medaus
2 plakti kiaušiniai
1 3/4 puodelio pieno
2 V.Š. tirpinto sviesto - plius dar sviesto kepimui
2 sutrinti prinokę bananai (aš sutryniau šakute)
gryno klevų syrupo.

1. Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, sodą ir druską.
2. Miltų mišinio viduryje padarykite duobę ir sudėkite kiaušinisu, medų, pieną ir sviestą ir viską atsargiai išmaišykit, kol sudrėgs miltai. Svarbu nepermaišyti!
3. Atsargiai įmaišykite bananus.
4. Keptuvę įkaitinkite ant vidutinės ugnies, ištirpinkite sviestą ir kepkite blynelius kol gražiai parus iš abiejų pusių.
5. Patiekite su pašildytu klevų sirupu ir vaisiais.


Mes valgėm su melionu ir klevų sirupu. Skanūs ir sotūs blyneliai. 

P.S. Dičkės dantukai be skylučių!!!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą