2012 m. rugpjūčio 12 d., sekmadienis

Penktoji diena su tikru maistu

Šiandien - sekmadienis. Tradiciškai pas mus tai likučių ir deserto diena.

Pusryčiams valgėm pusryčių likučius - šaldytuve radau 3 lietinius, 3,5 blynelių su bananais, keptų sumuštinių su kriauše ir sūriu, du keksiukus. Viską pašildžiau, dar supjausčiau vieną apelsiną ir nuploviau saujelę gervuogių ir, kad be ko, po puodelį kavos.

Užkandžiams MB su dičke nusipirko LaraBars. Neiškentė iki namų, būtų badu kritę, tad nusipirko juos ir suvalgė pakeliui namo. Aš, kol ruošiau pietus, prigriebiau nuo stalo sumuštinį.

Pietums ištraukiau iš šaldytuvo pusę likusio neužšaldyto sultinio, užkaičiau jį, o kol užvirė paruošiau daržoves - pusę likusio nuo mažės moliūgėlio, dvi morkas, poro, kelis žiedynus brokolio, vieną bulvę. Po pusvalandžio turėjom labai skanią trintą sriubą, mudu su MB ją valgėm pasibarstę skrudintom saulėgrąžom, o dičkė - be nieko (nors suvalgė daug, bet deja, pasiprašė, kad maitinčiau, mat jai turbūt nekyla rankos pačiai valgyt daržoves). Užkandom vakar keptais sklindžiais.

Vakarienei pagaminau P&J sumuštinį (ant rupios duonos užtepiau žemės riešutų sviesto ir uždėjau po pusę šaukštelio džemo). Aš prieš tai dar suvalgiau porą samtukų sriubos, o MB pašildžiau nuo kažkada likusį bulvių košės su vištiena šaukštą. Dičkė valgė sklindukus su medumi ir pašildžiau kelis užsilikusius makaronus, bet buvo soti ir jų nenorėjo.

O desertui gavos kai kas fantastiško. Jau kelinta diena svaigstu apie braunį, nors šiaip nesu jo gerbėja, kepu gal 3 kartus metuose. Tad sumasčiau, kad reik pasidaryt kažką panašaus. Aišku, braunio be cukraus ir šokolado neiškepsi, tad lieka tik koks nors kakavos pyragas. radau vieną receptą, aišku, cukrų keičiau medumi, miltus - rupiais miltais ir toptelėjo idėja, kad jis bus šokoladinis, dičkė jį tikrai valgys, tad kodėl gi neprikrovus ten cukinijų? O kol tarkavau cukinijas, kilo antra idėja - praturtint tą pyragą riešutais. Rezultatas pranoko lūkesčius. Receptas - kažkada vėliau :)

Beje, šiandien apsipirkom kitai savaitei. Kaip ir buvom suplanavę sutilpt į $120, bet šiandien supratom, kad tai neįmanoma. Išleidom $98 maisto parduotuvėj, apie $11 kepykloj (pirkom kepaliuką duonos ir riešutų sviestą. Beje, duona - fantastiška ir iškepta iš pagrindinių ingriedientų - rupių miltų, vandens, medaus, aliejaus, druskos, mielių). Leidom ten Heladai sugriešint ir gavo mažiuką gabaliuką sausainio paragaut.
Tad liko vos $11 daržovėms ir pienui visai savaitei. Aišku, kad šį biudžetą viršysim, nes turguje įprastai išleidžiu apie 20-30 dolerių, o pieno mažiausiai galono dar tikrai pritrūksim ($5,99). Beje, daržovių beveik nebeturim, išskyrus pora paprikų, kurias ryt sunaudosiu gamindama Fajitas. Dar yra morkų, bulvių ir svogūnų, bei du pomidorai, kurie gali būt jau papuvę (nepatikrinau). Akivaizdu, kad beveik nėra daržovių, reikalingų mažajai, tad ji ateinančią savaitę maitinsis atsargomis iš šaldiklio.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą