2012 m. rugpjūčio 11 d., šeštadienis

Rupių miltų keksiukai (su vaisiais, uogom, riešutais, sėklom)

Kaip jau minėjau, vakar užkandžiams ir desertui į svečius kepėm sveikų keksiukų. Deje, iškeptų nuotraukos taip ir nepadariau.



1,5 puodelio rupių kvietinių miltų
0,5 a.š. druskos
2 a.š. kepimo miltelių
1/4 a.š. cinamono
1/8 a.š. muškato riešuto miltelių
2 kiaušiniai
2 V.Š. medaus
1 a.š. vanilės ekstrakto
1/4 puodelio aliejaus (aš naudojau kokosų, prieš tai jį truputų pašildžiau, kad suskystėtų)
3/4 puodelio apelsinų ar obuolių sulčių
1 puodelis priedų įdarui.


1. Orkaitę įkaitinkite iki 400F (200C).
2. Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, druską, kepimo miltelius, cinamoną ir muškatą.
3. Miltų mišinyje padarykite duobute, supilkite medų, kiaušinius, vanilės ekstraktą, aliejų, sultis ir atsargiai sumaišykite su miltų mišiniu. Nepermaišykite!
4. Jei skubate - suberkite į tešlą priedus ir atsargiai išmaišykite bei supilkite į paruoštas keksiukų formeles.
5. Jei turite šiek tiek laiko - taip kaip aš turėjau - supilkite apie 2/3 ar 3/4 tešlos į paruoštas keksiukų formeles, tada dėkite ant kiekvieno viršaus norimų priedų, atsargiai išmaišykite šakute ir kepkite apie 10-15 minučių.

Gaunas 12 keksiukų.

Čia priedų idėjos:
mėlynės
pjaustytos braškės
nuluptos ir pjaustytos kriaušės
abuolienė (applesauce)
trinti ar pjaustyti bananai ir graikiniai riešutai
razinos ir smulkinti pekano riešutai
tarkuotos morkos ir smulkinti graikiniai riešutai
tarkuotos apelsinų ar citrinų žievelės (dėkite tik apie 1/4 šaukštelio į kiekvieną keksiuką)
džiovintų vaisių ir riešutų mišinys
džemas


Receptą paėmiau iš blogo 100 days of real food.


PS. kelis keksiukus palikom be priedų (Heladai, kas be ko - kita kartą į juos įmaišysiu maltų riešutų), sau supjausčiau likusią pusę kriaušės į vienus, į kitus - mėlynių. Dar įpjausčiau pekano riešutų. Beje, dėjau ir šaukštu daugiau medaus.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą