2010 m. vasario 2 d., antradienis

Žiema. Restoranas Olive Garden


Pagaliau ir į mūsų kraštus atėjo žiema. Mūsų kaip ji labai ir negąsdina, bet buvo smagu stebėt, kaip jai ruošiasi vietiniai. Jau kokį trečiadienį buvo per visur garsiai kalbama, kad penktadienį laukiamas "Winter Storm". Alermino radijas, internetas, turbūt ir televizija, bet neturim TV, tad šito patvirtint negaliu. Internete knibždėjo žinučių, kada pradės snigti (apie 18 val. penktadienį), kaip vairuoti slidžiame kelyje, kaip pasiruošti maisto atsargas ir t.t. ir pan. Penktadienį jau nuo vidurdienio visos gatvės, parduotuvių aikštelės buvo barstomos druska, nors tuo metu dar skaisčiai švietė saulė, buvo kokie 8 laipsniai šilumos. Aš tą dieną turėjau automobilį, tad pasiėmėm MB po darbo, nuvažiavom į universalinę parduotuvę (Macys), buvo žiauriai mažai žmonių, matyt, visi ruošės štormui (beje, kai važiavau pasiimt MB, pastebėjau, kad greitkeliu jau kursuoja sniego valytuvai). Beje, dienos metu, apie 13 val., pritrūkau kelių produktų tortui, tad su mažaja nuvažiavom į maisto parduotuvę. Ten atstovėjom eiles, didesnes nei prieš Kalėdas - ryškiai visi bandė apsirūpint maisto atsargomis. Penktadienį taip kritulių ir nesulaukėm...
Šeštadienį, savo gimtadienio proga, už lango pamačiau labai gražiai apsnigtus Camden Stoncrest apartamentus... Tą dieną tikrai atrodė, kad yra slidu, tad praleidom namie.

Sekmadienį vis dėlto išsiruošėm į restoraną - Olive Garden. Jame buvau antrą kartą ir, nepaisant keletos smulkmenų, jis man patinka. Tai itališko maisto restoranas. Toks amerikietiškai itališkas variantas. Tiesa, burgerių gal jame ir nėra, bet kokių sumuštinių, manyčiau, drąsiai rasit. Iš pažiūros meniu tikrai itališkas - daug makaronų, tortelini, užkandžiams visokie mini sumuštinukai su pomidorais ir mozarela, netgi picą berods mačiau. Bet iš esmės prieskoniai vietiniai, aptarnavimas amerikietiškas.
Žmonių čia visada daug - tiek pirmą kartą, tiek sekmadienį teko palaukti. Laukėm apie 15 min. Aišku, mažoji nekantravo, nes labai norėjo bulvių (= skrudintų bulvyčių), kurias linksniavo jau nuo pat namų, visą kelią mašinoj. Pagaliau gavom staliuką. Labai nuošalioj vietoj, bet MB skundės, kad pro langus truputį pučia vėjas. Prisistatė padavėjas, pasakė savo vardą, kurio, mes, aišku, neišgirdom. Po to ryškiai pietietišku akcentu kažką ilgai ir nuobodžiai kalbėjo, kokias 2-3 minutes, bet iš to monologo supratau tik tiek, kad šiandien labai užimta virtuvė, dalis personalo dėl winter strom neatvyko, nes nesitikėjo, kad bus daug klientų, o klientams kažkodėl winter storm nebaisus pasirodė. Vienu žodžiu, lauksim ilgai. Mažoji be perstojo linksniuoja tik vieną žodį - "bulvės" (noju bubė). Padavėjas didelis į visas puses, MB iš karto pavadino jį Pūliniu (iš Adamsų šeimynėlės - nieko asmeniško, nieko įžeidžiančio, bet savo išvaizda jis tikrai priminė tą veikėja). Galiausiai betrypčiodamas jis įpylė mums vyno (House wine, kuriuo ten vaišina - aišku, vaišina tikrąja ta žodžio prasme, po kokia 50 ml) ir davė mums kelias minutes išsirinkt patiekalus. Man iš karto už akių krito Chicken Alfredo (13,50 USD), bet MB ilgokai rinkos, tad to Pūlinio su pietietišku akcentu paprašėm dar keletos minučių. Galiausiai po keletos minučių vėl prisistatė Pūlinys ir priėmė užsakymą, aišku damoms pirmenybė ("Madam first"), 2 kartus pasakiau "Chiken Alfredo" - taip aiškiai, kaip tik sugebėjau, bet jis nesuprato, tad pažiūrėjo į meniu, ką rodau pirštu. kažką sumurmėjo dar padavėjas Pūlinys, supratau, kad pasiūlė salotas, pasakiau "YES", bet pasirodo, jis liepė rinktis "sriubą ar salotas" prie patiekalo, tad mano YES buvo ne į temą :)))) Pasirinkau salotas. Realiai, kai prisiminiau pirmą kartą, tai vien nuo tų salotų apsiėdi (atsiprašau, tinkamesnio žodžio tam jausmui apibūdinti nesuradau). Dar užsiprašiau Latte kavos (jos prašiau tris kartus), bet toks jausmas, kad visai manęs nesuprato, tad nebuvau tikra, kad atneš tąąą kavą, ar kokią amerikietišką "regular" ar "decaffeinated " (nu jei prisimenat darželio kavas, tai jų skonis labai panašus, tik daržely buvo 10 kartų skaniau). Po to eilė MB - jis užsisakė Pork Milanese (14,75 USD), kitaip tariant, beveik šnicelis, tik prie jo pareikia kažkokius tortelini su sūriu, Mb nuomone, ne ypač skanius. Jis taip pat pasiėmė Latte. O mažajai užsakėm French Fries (skurdintų bulvyčių). Pūlinys pakartojo mūsų užsakymą ir pareiškė, kad tuoj sugrįš su mano salotom ir MB sriuba (išsirinko Minestroni) ir su duona (ją, kaip ir minėjau, duoda kaip užkandį nemokamai, kad neprailgtų laikas laukiant). Mažoji nenustojo linksniuot to žodžio iš "B" raidės, bet labai apsipatenkino, kai gavo duonos (realiai tai bulka, tik apibarstyta druska ir lazdelių pavidale, beje, labai skani).
Kol ji kirto duoną, mes mėgavomės salotoms ir sriuba. Salotos traškios, su šviežiu parmezanu ir tikrai skanios. Sriuba irgi skani, vien dėl to, kad šilta.
Galiausiai padavėjas atnešė mano vištytę ir MB šnicelį. Dar paklausė, ar nieko mums netrūksta. Nu iš esmės, kaip ir nieko, išskyrus BULVYTES. Bet kažkaip su MB pasitarėm, kad gal jas keps kiek ilgėliau. Bet tą vakarą jų taip ir nesulaukėm. Gerai, kad tuos duonos buvo į valias, ir jei būtumėm pritrūkę, jos būtų dar atnešę.
Kaip ir daugumą patiekalų čia, vištienos įveikiau vos pusę. MB suvalgė tik šnicelius, o beveik visi tortelini irgi liko, tad paprašėm dėžutės išsinešimui. Dažniausiai ją atneša ir palieka, o mes, klientai, susidedam norimus likučius patys. Bet Pūlinys labai stengės, tad sudrėbė (tikra to žodžio prasme) mano likučius, o ant jų dar uždrėbė MB tortelini. Dalis maisto pasikabino ant dėžutės, dalis nudribo ant stalo, o Pūlinys apsipatenkinęs, kad padarė didelį darbą, nuėjo atnešt sąskaitos.
Iš tikrųjų, jis nuoširdžiai stengės. Kai 1999 m. buvau Amerikoj, dirbau su viena mergužėle, kuri labai labai stengės, bet jai niekas nepasisekdavo - dūždavo indai, ant klientų ir grindų krisdavo maistas, viskas išsitepdavo... Turbūt panašiai stengės ir šis bernužėlis, bet jam tiesiog nesisekė...
Gavom 39,38 USD sąskaitą us 3 mėtiniais šokoladukais. Kaip nekeista, nors juose ir dominavo mėta, mažoji sukirto savąjį apsipatenkinus...
MB sbvarstė, kiek palikti arbatpinigių - pasakiau, kad max 6 USD. Nors nuo tos sumos kaip ir derėtų 8 USD, tačiau mano vaikas liko be BULVYČIŲ, mūsų maistas buvo nepagarbiai SUDRĖBTAS ir mano gimtadieninę vakarienę gadino tokios "smulkmenos". Aišku, MB žiauriai graužė save, bet galiausiai aš jį įtikinau, kad ir 6 USD yra DAUG.



P.S. Pirmadienį pasišildžiau likučius, bet jie man tikrai nebuvo skanūs - gal ta sudrėbta išvaizda, gal besisunkiantys riebalai, kurių nepastebėjau sekmadienį, neatrodė labai apetitnai, tad beveik pusę pietų išmečiau.

P.S.S. Kas nežinto, kas yra pietietiškas akcentas, tai poabandykit įsidėt ką tik išvirtą (nu super karštą) bulvę į burną ir kalbėkit (galit ir lietuviškai). Efektas bus vienodas visomis kalbomis :)))))

P.S.S.S. Kadangi pamiršom fotoaparatą, tad visos nuotraukos, susiję su maistu, čia ne mano - iš oficialaus Olive Garden tinklapio.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą