2010 m. vasario 8 d., pirmadienis

Pyragas su grietinėle prie kavos

Seniai berašiau, ką gaminu. O aš tikrai gaminu, ypač dabar turiu tam didelį norą, mat gimtadienio proga gavau išsvajotą standartinį Kitchen Aid mikserį. Ir nuotraukėlių daug pridarius turiu, bet va tai laiko, tai noro, tai gero ūpo nebūna imt ir čia parašyt. Šiandien planavau parašyt bendrai apie gyvenimą čia, kai kuriuos "kultūrinius" skirtumus, apie mažės "mokslus", bet va gavos taip, kad mažė vėl su 38,5 temperatūros, tad ūpo rašyt nėra, geriau išversiu pyrago receptą. Neiškenčiau, prapjoviau karštą. Skonis - fantastiškas, tirpsta burnoje, Beje, figūros saugotojos, net nemėginkit jo kepti - pakenksit sau... :)))))



Pyragas su grietinėle prie kavos (Sour Cream Coffee Cake)

2/3 puodelio smulkintų pekano riešutų (galit keist i graikiškus riešutus),
2 V.Š. rudojo cukraus,
1,5 a.š. cinamono.

TEŠLAI:
1 puodelis (226 g) kambario temperatūros sviesto,
2 puodeliai cukraus,
2 kiaušiniai,
0,5 a.š. vanilės ekstrakto (galit ją pakeist 1 a.š. vanilinio cukraus),
2 puodeliai miltų,
1 a.š. kepimo miltelių,
1/4 a.š. sodos,
1/4 a.š. druskos,
1 puodelis grietinėlės (kas skaičiuojat kalorijas, keiskit sumažinto riebumo),
cukraus pudros (pabarstymui).

Mažame dubenėlyje sumaišykite riešutus, rudąjį cukrų ir cinamoną ir atidėkite į šoną.
Dideliame dubenyje suplakite sviestą su cukrumi iki baltos purios konsistencijos, tada po vieną, nuolat plakdami, įmuškite kiaušinius. Po kiekvieno gerai išplakite. Įmaišykite vanilę.
Atskirai sumaišykite miltus, kepimo miltelius, sodą ir druską (aš persijoju). Suberkite miltų masę į sviesto/kiaušinių masę, pakaitomis su miltais supildami greitinėlę.
Supilkite pusę tešlos į lengvai pateptą riebalais ir pabarstytą miltais kepimo formą. Ant jos užbarstykite pusę riešutų masės, tada uždėkite likusią tešlą ir užbarstykite likusius riešutus.
Kepkite iki 350F (175C) laipsnių įkaitintoje orkaitėje 45-50 minučių. Atvėsinkite apie 10 min., tada perkelkitė aušti ant grotelių. Kai galutinai atvės, apibarstykite cukraus pudra.

P.S. Aš dėjau kiek mažiau cukraus ir turbūt nebarstysiu cukraus pudra. Kadangi iškilo klausimų, tai originaliam recepte dedasi grietinė, bet aš ją keičiau grietinėle, todėl ir pavadinimas bei sudėtis nesueina :)Šaltinis: Žurnalas "Taste of Home".

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą