2010 m. vasario 15 d., pirmadienis

Gražių Užgavėnių! Kriaušių-migdolų vafliai

Susimetė į vieną krūvą daug gražių švenčių - smagu, kai savaitgalis prasitempia iki 4 dienų. Dar smagiau, kai galima švęst ne tik Lietuvos Nepriklausomybės dieną, bet ir brolio gimtadienį, ir Užgavėnes. Labai gaila, kad fiziškai nesam su Jumis, mielieji, bet tikrai nepaleidžiam Jūsų iš minčių ir kasdien paminim tai vieną, tai kitą - tad periodiškai turėtumėt pažagsėt visi :) Mūsų Valentino diena buvo labai rami, nes mažoji nuo pirmadienio atkritus. Taip jau nutiko, kad dovanėlėmis apsikeitėm dieną prieš Valentino dieną - aš gavau labai gražią puokštę ypatingų rožių, Ferrero Rocher saldainių dėžutę ir butelaitį laaabai skanaus vyno, kurį dabar ir gurkšnoju. MB gavo šeimyninę dovaną - belgiškų vaflių keptuvę ir receptų knygutę prie jos. Ir vakarienei iš jos pagamino labai skanių nematyto didumo vaflių. Kai jis gamino, aš visaip sukaus virtuvėj, kvaršinau galvą jam savais patarimais, kada kaip ką dėt ir maišyt, taip bandydama pademonstruot savo pranašumus kulinarijos srityje, tačiau, nepaisant to, kad jis toj srity visai nepatyręs, ir kad bambeklė vis bambėjo, blynai jam pavyko puikiai.

Kriaušių-migdolų vafliai



2 puodeliai miltų,
1/2 puodelio paskrudintų smulkintų migdolų (MB naudojo plokšteles)
1/3 puodelio cukraus
1 3/4 a.š. kepimo miltelių
1/2 a.š. sodos
1/4 a.š. druskos
1 1/4 puodelio pieno
3 dideli kambario temperatūros kiaušiniai, atskirti trynius nuo baltymų
3 V.Š. tirpinto sviesto
1/2 a.š. migdolų esencijos
1 prinokus vidutinio dydžio kriaušė, nulupta ir susmulkinta mažais gabaliukais
Klevų syrupo ir kriaušių riekelių papuošimui (nebūtini ingriedientai).

Gamyba panaši į visų blynų - vidutinio dydžio dubenyje sumaišykite miltus, migdolus, cukrų, kepimo miltelius, sodą ir druską (sausus ingriedinetus).
Kitame dubenyje išplakite pieną, kiaušinių trynius, sviestą ir migdolų ekstraktą. Supilkite šitą mišinį į sausus ingridientus ir lengvai išmaišykite (nepermaišykite!). Sudėkite kriaušę.
Atskirai išplakite kiaušinio baltymus ir su šaukštu lengvai sudėkite juos į tešlą (irgi svarbu nepermaišyti, tik lengvai įstumkite į tešlą).
Kepkite vaflinėje, iškeptus blynus pataria perkelti į orkaitę (įkaitintą iki 90 C (200F)), kad jie išliktų traškūs.
Valgyti apšlakstytus klevų sirupu ir papuoštus kriaušės riekelėmis.

P.S. Mes kriaušės neturėjom, tad nedėjom visai. Migdolų esencijos irgi neturėjom, tad įdejom vanilės. Skanaus :)

Šaltinis: Knyga: "The Best Waffles & Pancakes"

Dabar mūsų laikrodis rodo 23:35. Berašydama nusprendžiau nueit pažiūrėt, kaip miega mažoji ir ją užklot. Bandau atidaryt miegamojo duris, o jos kažko sunkokai daros - už jų stryktelėjo mažoji. Pakviečiau MB, kad ateitų pasidžiaugt kartu. Radom maždaug tokį vaizdelį: už durų stovi mažosios pagalvėlė, ant jos mažosios pižama (šliaužtai) ir sauskelnės, šalia šio rinkinio stovi mažoji nuoga su kaldra... :)))) Turbūt nusprendė, kad jai nepatogu lovytėj, tad persikraustė arčiau mūsų...

Skanių blynų visiems ;)

1 komentaras: