2010 m. birželio 2 d., trečiadienis

Kaubojiškas kepsnys

Prieš savaitę bandytas kepsnys - labai vyriškas, sotus, aštrus, su riebiu garnyru ir ypatingai greitai paruošiamas... Užtrukom gal apie 20 minučių.

Kaubojiškas kepsnys

Rekomenduojama tokia eiga:
1. Apvirkite bulves 10 minučių ir pravėsikinkite;
2. Paruoškite prieskonius ir juose apvoliokite mėsą;
3. Iškepkite kepsninėje kepsnius ir palikite kelias minutes subręsti;
4. Įkaitinkite aliejų bulvėms;
5. Apkepkite bulvytes.

4 kepsniams:
4 jautienos gabaliukai su šonkauliu (kiekvienas po 12 oz = 340 g)
1 V.Š. maltos kavos
1 V.Š. druskos
po 2 a.š. čili, česnako miltelių, džiovintų čiobrelių ir cukraus.

Sumaišykite kavą, druską, čili ir česnakų miltelius, čiobrelius ir cukrų. Šiame mišinyje apvoliokite mėsos kepsnius iš abiejų pusių. Kepkite kepsnius uždengtus iki norimo apkepimo laipsnio, vidutiniškai apie 4 minutes iš kiekvienos pusės. Iškeptiems leiskite "subręsti" apie 5 minutes, o tada jau tiekite į stalą.

Prie kepsnių rekomenduojamas šis garnyras:
Keptos bulvytės su jelepenais ir čedario sūriu

1 lb (apie 450 g) raudonųjų bulvyčių, supjaustytų maždaug 1,5 inch (=3.81 cm) dydžio gabaliukais
2 V.Š. žemės riešutų aliejaus
1/4 puodelio smulkintų svogūnų laiškų
1 supjaustytas riekelėmis jelapenas
druskos ir pipirų pagal skonį
1/2 puodelio tarkuoto baltojo čedario sūrio

Apvirkite bulvytes pasūdytame vandenyje apie 10 minučių; gerai nuvarvinkite.
Įkaitinkite aliejų. Apskrudinkite bulvytes iki geltonumo, apie 5 minutes.
Apibarstykite svogūnų laiškais ir jelapenu ir dar paskrudinkite apie 1 minutę. Pagardinkite druska ir pipirais. Išjunkite kaitinimą ir apibarstykite sūriu.


P.S. Druskos kitą kartą dėčiau mažiau. Čili bėriau gal tik 0,5 šaukštelio vietoj dviejų. Jelapeno į bulvytes visai nedėjau ir naudojau paprastą augalinį aliejų. Beje, vietoj jautienos kepiau kiaulieną. Ir sūrį turėjau tik geltonąjį...

Šaltinis: Cuisine Grilling

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą