Kas be ko - Amerika neatsiejama nuo mėsainių (pavadinsiu juos liaudiškai - burgeriais). Šeštadienį juos kepėm namuose.
Mažiukai burgeriai
Gausite 8 mažiukus arba 4 didelius mėsainius
Rekomenduojama tokia gamybos eiga:
1. Pasiruoškite pupeles ir laikykite jas šiltais
2. Pasigaminkite sūrio padažą
3. Pasiruoškite pomidorą ir salotas
4. Paskrudinkite šoninę
5. Suformuokite ir iškepkite mėsainius; pašildykite bandeles.
Padažui:
1/2 puodelio majonezo
1/2 puodelio tarkuoto čedario sūrio (tiks bet koks kitas fermentinis)
1 stiklainiukas marinuoto saldžiojo pipiro (pimientos), supjaustyto gabaliukais (2 oz - beveik 60 g). Realiai tai - paprasta marinuota paprika, kurios Lietuvoj tikrai netrūksta.
Druskos pagal skonį
Burgeriams:
1/2 lb (230 g) šoninės, aš pjausčiau ją plonais "šiaudeliais"
1,5 lb (680 g) maltos jautienos
druskos ir pipirų
8 mažos bandelės burgeriams (mes naudojom 4 dideles), perpjautos horizontaliai pusiau
Saloto lapai
Pomidoro riekelės
O gamyba labai paprasta...
Sumaišykite majonezą, sūrį, marinuotas paprikas ir druską (jei jos trūksta). Patartina maišyti su maisto smulkintuvu (blenderiu). Padėkite vėsiai, kol paruošite visa kita.
Paskrudinkite keptuvėje šoninę iki kol ji taps traški. Tada nusausinkite popieriniais rankšluosčiais riebalų perteklių. Galiausiai sumaišykite ją su malta jautiena, druska ir pipirais. Suformuokite burgerius, truputėlį didesnius už bandelės skersmenį.
Kepkite burgerius grilyje, kiekvieną pusę apie 4 minutes. Kol jie kepa, įkaitinkite orkaitę iki 50 laipsnių, įdėkite ten bandeles ir išjunkite orkaitę - tiesiog bandelės turi lengvai apšilti.
Ant bandelės apatinės dalies dėkite salotą, burgerį, tada pomidorą ir sūrio padažą, užvožkite viršutinė bandelia ir ... SKANAUS :)
Vietoj visokių skrudintų bulvyčių, bulvių traškučiu rekomenduojamos pupelės.
Pupelės padaže (originaliai skamba Chipotle-maple black beans)
1 puodelis smulkinto svogūno
1 V.Š. augalinio aliejaus
1 a.š. traiškyto česnako
2 V.Š. sidro acto
2 skardinės marinuotų juodųjų pupelių (aš naudojau berods vieną skardinę raudonųjų, nes tokias teturėjau), nuvarvinkite ir, jei reikia, perplaukite
1/2 puodelio klevų sirupo
1/2 pomidorų padažo (kečupo)
2 V.Š. smulkintų marinuotų čili pipiriukų (chipotle chiles in adobo sauce - jų neradom, tad nedėjom visai, o vietoj jų įlašinau kelis lašelius aštraus chipotle (čili) padažo)
1 a.š. garstyčių miltelių (dėjau ne sausas, o garstyčių padažą)
1 a.š. Vorčesterio padažo (neturėjau, tad dėjau sojos)
Druskos pagal skonį
Apkepinkite aliejuje svogūnus iki kol jie taps minkšti, kažkur 5 minutes. Įmaišykite česnaką, pakepkite dar 1 minutę.
Supilkite actą ir leiskite užvirti. Tada sudėkite pupeles, klevų sirupą, kečupą, čili, garstyčias ir Vorčesterio padažą. Kaitinkite apie 10 minučių. Galiausiai, jei trūksta, pagardinkite druska.
Šaltinis: Cuisine Grilling.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą