2009 m. spalio 31 d., šeštadienis

Saldžios burokėlių salotos su pekano riešutais ir obuoliais

Receptas nuo DelMonte burokėlių konservų indelio:

Saldžios burokėlių salotos su pekano riešutais ir obuoliais



1 V.Š. rudojo cukraus
2 a.š. sviesto
1/3 puodelio pekano riešutų puselių
3 V.Š. aliejaus
5 a.š. obuolių acto
1 skardinė marinuotų burokėlių skiltelių, nusausintų (411 g indelis)
1 vidutinio dydžio Golden obuolys, nuluptas ir supjaustytas kubeliais

Keptuvėje ištirpdykite sviestą ir cukrų, įdėkite pekano riešutus. Virkite ant mažos ugnies pamaišant apie 3-4 minutes, kol susidarys karamelė. Atvėsinkite.
Sumaišykite aliejų ir actą, užpilkite šį plakinį ant burokėlių ir obuolių ir išmaišykite.
Įdėkite pekanus tik patiekinat į stalą. Patiekti galima ant salotų lapų.

PS. Gamino jas MB. Padaugino acto, tad gavosi saldžiarūgštės. Dar truputėlį persvilino pekanus :) Iš esmės - labai skanios salotos. Vietoj pekanų galit dėti graikiškus riešutus, turbūt jie bus pigesni. Jei naudosite marinuotus su actu burokėlius, atitinkamai pamažinkite acto kiekį užpile.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą