2009 m. spalio 31 d., šeštadienis

Kyšis - Quiche

Nu ne apie tai, ką Jūs iš karto pagalvojote :P Ne, kyšių nedalinam. Bet va tą prancūzų virtuvės patiekalą labai norėjau išsikept. Mėgdavau jį ir Lietuvoj, bet MB nemėgdavo, tad buvo retas svečias mūsų virtuvėje. Čią jį viešbučiai ir ne tik pateikia pusryčiams. Vėl rinkaus ir kombinavau iš kelių receptų, bet nuorodų į juos neišsaugojau :( Labai šis nesaldus pyragas skanus su daržovėm (paprika, brokoliais, kalafiorais, šparaginėm pupelėm ir t.t. ir pan.), bet nieko panašaus šaldytuve neturėjau, tad dariau savaip.


Quiche (Kyšis)

Pagrindą dariau iš (galit naudoti ir šaldytą trapią tešlą):
300 ml miltų,
2-3 V.Š. vandens,
125 g sviesto

3 riekelės šoninės
3 kiaušiniai
Didelė svogūno galva
Druska, malti pipirai
Kupmio pora riekelių
Tarkuoto sūrio (naudojau 4 sūrio mišinį ir čedario sūrį)
Grietinėlės, grietinės ar pan.

Tešlai supjausčiau labai šaltą sviestą mažais gabaliukais, dėjau į sijotus miltus ir trupinau tarp pirstų, kol gavos vientisi trupinukai, tada įpyliau šalto vandens ir minkiau tol, kol tešla susilipdė į rutuliuką. Ją dėjau į šaldytuvą ir ruošiau įdarą.
Įdarui smulkiom juostelem supjausčiau šoninę, pakepinau, tada sudėjau pusžiedžiais pjaustytus svogūnus ir gerai juos sukepiau. Pabarsčiau druska ir pipirais.
Dubenyje išplakiau kiaušinius su grietinėle (pyliau gal 120 ml) ir sudėjau likusio kreminio sūrio likučius (gal kokį šaukštą). Tada įdėjau apie 120 g tarkuoto sūrių mišinio.
Įkaitinau orkaitę iki 180-200 C laipsnių, bandžiau iškočioti pyrago pagrindą, bet nesigavo, tad sulipdžiau jį (dėjau į išardomą formą, mat tos, kurios jam iš tikrųjų reiktų, čia dar neturiu, bet būtinai įsigysiu :) ). Dugną subadžiau šakute ir dėjau 10 min. į orkaitę. Ištraukus sudėjau keptus svogūnus, ant viršaus dėjau pjaustytą juostelėm kumpį, apibarsčiau fetos sūriu ir galiausiai užpyliau kiaušinio-sūrio plakiniu. Kepiau apie 40 min. Tada dar apibarsčiau sūriu ir pakepiau 5 min.
Dariau tai vėlai vakate šiandienos pusryčiams. Skanus ir šaltas, ir pašildytas mikrobangų krosnelėje.


P.S. Dabar ne apie pyragą ir ne receptus, tiesiog išliesiu pyktį, kaip nekenčiu rašyt receptus lietuviškai ir kaitaliot laptope skaičių ir lietuviškų raidžių klaviatūrą. Matyt, burnojau ilgai, kad MB nusprendė nupirkt man naują kompiuterį. Jį gausiu po mėnesio, jei su juo sutarsim, tad receptų bus daugiau :) O dabar einu kelt nuotraukų. Beje, fotoaparatas tiek nuseno ir jam pradėjo reikštis klimaksas (ar kažkas panašaus), jog jis nusprendė nefokusuot. Tad išvaizda tikrai bus prasnesnė nei patiekalų skonis :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą