2009 m. spalio 31 d., šeštadienis

Amerikietiškas sūrio pyragas

Labai norėjau to tikrojo, kur paragavus skonį atsimeni net sapne - saldaus, riebaus, nuodėmingo. Pusdienį knisaus po receptus, dar kelias dienas ruošiausi gamybai ir padariau. Gavos labai skanus. Tiesa, patingėjau daryt pagindą, jį nusipirkau paruoštą. Gaminau pagal šį receptą, nuorodą į jį radau Supermamos puslapiuose prie "Cheesecake" temos. Tiesa, man gavosi dvigubai per daug sūrio masės, mat pagrindas buvo mažas (nors dariau iš pusės normos). Tad kitą kartą gaminčiau arba viską pagal receptą, arba mažinčiau sūrio masės kiekį keturgubai. Labai tingiu verst viską, tad išversiu tik esmę.

Sūrio pyragas



Pagrindui:
1 3/4 puodelio sausaini trupinių
3 V.Š. cukraus
žiubsnelis druskos
4 V.Š. tirpinto nesaldyto sviesto

Sūrio masei:
0,9oo kg kreminio sūrio (naudojau Philadelphia kreminį sūrį, maišiau originalų su sumažinto riebumo)
1 1/3 puodelio cukraus
1/2 a.š. druskos
2 a.š. vanilės ekstrakto
4 dideli kiaušiniai, kambario temperatūros
1 1/3 puodelio grietinėlės plakimui (naudojau pačią riebiausią, kokią galėjau rast)

Parašysiu tik pačio kreminio sūrio gamybą:
1. Sudėti į dubenį kreminį sūrį ir plakti jį apie 4 min.
2. Neišjungiant mikserio, suberkite cukrų ir druską (aš jos nedėjau visai) ir dar plakite 4 minutes, kol gausis labai vientisa kreminė masė.
3. Supilkite vanilę.
4. Įmuškite po vieną kiaušinius. Po kiekvieno plakite po minutę.
5. Galiausiai sumažinkite mikserio apsukas iki minimumo ir supilkite grietinėlę.

Formą su paruoštais trupiniais apvyniokite folija, galit ir keliais sluoksniais. Dėkite į didesnę kepimo formąGautą masę supilkite ant pagrindo, o į tą kitą (didesnę) formą pripilkite verdančio vandens, bent iki pusės kad apsemptų pyrago formą. Dėkite į 170 C įkaitintą orkaitę ir kepkite 1,5 val. Praverkite orkaitės dureles ir palikite ten iškeptą pyragą dar valandai. Vėliau atsargiai išimkite ir dėkite į šaldytuvą mažiausiai 4 val., o geriausia - per naktį.

P.S. Niekad anksčiau sūrio kremo pyrago nekepdavau garuose, bet šį kartą tam ryžaus, gal todėl gavos toks skanus. Kai verčiau, pastebėjau, kad labai sumaišiau kiekius - ėmiau pusę tik pačio sūrio masės, o visa kita ėmiau pilnai pagal receptą. Nepaisant to, tikrai skanu. Tik be proto saldu :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą