2009 m. rugsėjo 18 d., penktadienis

Parkai





































Nuo praeito sekmadienio skelbiam akciją - "Susipažinkim su Šarlotės parkais". Juk nuobodu kiaurą dieną sėdėti namuose, ypač su mažu vaiku, kuriam reik gamtos, reik atrakcijų ir naujovių. Ir, kas be ko, kitų vaikučių. Kadangi turėjom svečių, per googl'ą išrisinkom vieną parką ir nulėkėm iki jo žaidimų aikštelės. Iki parko nuo namų apie 20 minučių kelio. Aišku, su automobiliu. Parkas vadinasi Colonel Francis Beatty Park. Tikrai gražus, didelis, pritaikytas įvairaus amžiaus vaikams, visokiems piknikams, šunų pasivedžiojimams, dviračiams, žvejybai, netgi vestuvėms :) Berods yra trasa ir žirgams. Kadangi svečiai skubėjo namo, tad pabuvom ten trumpai - vaikai išbandė supynes, čiuožyklas ir judėjom namų link. Aišku, mažoji protestavo kaip begalėjo, rėkė, spardės ir išmoko net du naujus žodžius - "lipa" ir "eime". Pažadėjom, kad atvažiuosim čia "dar" po pietų miegelio. Tą ir padarėm. Vėl supomės, čiūžinėjom, žiūrinėjom vedžiojamus šuniukus, vaikštinėjom po parko teritoriją... Kadangi parkai čia uždaromi "su saulėlydžiu", tad vėl aš, MB (kas nežino, tai trumpinys iš Supermamų, pagal nuotaiką reiškiantis vieną iš šių variantų: Mano Brangusis, Mano Bjaurybė, Mano Bankrotas, Mano Briedis (vietoj "eržilas"), Mano Bėda ir t.t. ir pan.), mažoji ir tūkstančiai ožiukų patraukėm automobilio link. Kokia 10 minučių skardaus žviegimo ant galinės sodynės ir dar daugiau pažadų nuo priekinių sodynių, kad mes tikrai čia sugrįšim :)

Pirmadienį vėl grįžom į tą patį parką. Aišku, išbandėm naujas, didesniems vaikams pritaikytas čiuožyklas, aišku, ir vėl iki sutemų, ir vėl begalinis nenoras išvažiuoti iš ten...

Kitom dienom nusprendėm išbandyti naujus parkus. MB vėl pagooglino ir rado kažkokį ne taip toli nuo namų irgi su žaidimų aikštele. Kelio gal apie 15 minučių ir mes jau vietoj. Rajonas švelniai tariant "keistokas". Parką radom, bet parkavimo aikštelės kaip ir nėra. Apvažiavom ratuką, bet parkavimo vietų taip ir nesuradom. Kadangi jau mažoji užmatė žaidimų aikštelę, teko stot bet kur ir užeit į Archdale Park parką. Ant (kitokio prielinksnio neradau šitam veiksmui apibūdinti) įėjimo į parką pastatytą mašina. Piknikų vietoj sėdi du juodukai, kurie nieko gero nežada. Atmosfera ne kokia. Praėjus ta mašiną pasitinka parko stendukas su užrašu "For Your Safety Please Walk With A Friend" (nesuprantantiems angliškai, esmė būtų maždaug tokia - "Jei norit išnešti sveiką subinę, nė nebandykit čia kelti kojos"). O mes gi žmonės, mėgstantys riziką :D Mažoji jau bėga "Lipti, lipti, čiuožti". Aš viena akim saugau vaiką, kita žvelgiu į juodukus. Vienas jų už "kažką" susimoka ir vis stebi mus. Po to pradėjo tą kažką, už ką susimokėjo, uostyt. Tad aš, MB, dukra ir mano savigynos instinktai greit susipakavom ir išlėkėm ieškoti kito parko.

Navigacijoj apie parkus informacijos labai mažai, pasirinkom esantį kažkokį netoliese. Pasirodo, tai kažkoks verslo parkas, kuriame nieko panašaus į takelius, medžius, žaidimų aikšteles ir pan. Pravažiavom, dar susinavigavom į kažkokį OakHill Park. Pasirodo, tai vėl verslo parkas, bet jau padoriau atrodantis, plius aikštelėj stovi policijos automobilis, tad kaip ir saugu išlipti pramankštinti kojytes. Pasivaikščiojom iki parko tvenkinių, fontanų, krioklelių, antelių ir, kadangi buvo jau labai tamsu, patraukėm automobilio link. Beeinant pastebėjau natūralaus dydžio stirną. Gi aš vaikas iš kaimo, mačius daug dekoratyvinių statulėlių ir kitokių grožybių bandžiau MB įrodyt, kad ten netikra, kad ten TIKRAI statulėlė :D Man beįrodinėjant ta statulėlė nuėjo į parkelį.

Ketvirtadienį vėl patraukėm į Park Road Park parką. Šis turėjo net automobilų parkavimo aikštelę, krepšinio aikštelėj žaidė jaunimas (juodukai plius meksikiečiai), kuris irgi nieko gero nežada, bet bent jau sandėrių nesudarinėjo :) Vėl išbandėm visas čiuožyklas. Aišku, tos "leliukiškos" mano panai jau ne lygis, tad visais įmanomais būdais stengiamės ją apsaugoti, kad ties kokiu sraigtiniu čiuožyklos posūkiu nepakiltų į orą ir neišsidrėbtų (vaiko kaip ir negaila, bet kol neturim sveikatos draudimo, tai gaila pinigų :D ). Po to dar nuėjom link tvenkinio, bet buvo tamsu ir ne taip gražu kaip pirmajame parke, ir, aišku, ne taip jauku, tad movėm greit namų link.

1 komentaras: