Labas rytas, vėl nuostabiai graži diena, labas rytas...
Šį M-1 (o gal Radiocentro) džinglą kasdien nuo gimimo padainuoju dukrytei. Kitaip turbūt neprabusčiau :D
Kiekvienas rytas prasideda pusryčiais. Gal kad beveik pusę metų gyvenau be vyro, atpratau juos ruošti. Būdavo kažkas greitai, prabėgom, belekiant į kursus... O čia bent kelis kartus savaitėj, kai MB būna namuose, tenka ruošti. Tiesa, norėčiau tai daryt kasdien, jei tik mūsų atžala teiktųsi valgyti...
Amerikietiški pusryčiai man asocijuojasi su trim patiekaliukais - amerikietiškais blyneliais, baggelsais ir muffinais.
Kol kas apsiribojam blyneliais, kol jų atsivalgysim į valias :) Be to, ir sąlygos mano virtuvėj kol kas tinkamos tik blyneliams kepti. Ir dar vienas blynelių privalumas - į juos kartais teikiasi pažvelgti mūsų nevalgiukė. O stebuklų pilnom dienom kokį ketvirtadalį netgi praryja!
Kažkaip namie turėjom šunį. Tad nekildavo klausimų, kur dėt benusibaigiančius maisto produktus. Sueidavo mūsų kaliukei viskas - kefyras, vaisių, daržovių tyrelės... O čia šuns nėra. Suvalkietiška mano prigimtis neleidžia išmesti maisto produktų, tad tenka pasukt smegenis, kur ir kaip juos realizuot. Šaldytuve "gaišta" šlakelis buttermilk (kefyru jo nedrįsčiau pavadint, pasukom irgi, nes jos Lietuvoj skanesnės), vienas bananas, daug pradėtų įvairių vaisių tyrelių. Pagooglinu ir randu tris amerikietiškų blynelių receptus, pagal kuriuos sunaikinčiau šiuos produktus.
Tyrelėms realizuoti labiausiai tiktų Blynai su obuolių tyre
Skaniausi blynai su bananais, kiek esu ragavusi, gavosi pagal Beatos pateiktą receptą.
Dar reiktų suvartoti tas raugintas pasukas... Mėgstamiausias mūsų amerikietiškų blynų receptas būtų šis Amerikietiški blyneliai
Galiausiai iš visų šių receptų padariau vieną tešlą, gavosi super skanūs blyneliai su obuolių (ir kitų vaisių) tyre ir bananu. Būtų dar skaniau, jei būčiau turėjusi pakankamai indų ir plakusi baltymus atskirai... Tiesa, aš nedėjau cinamono, nes jo buvo vienos tyrelės, kurią atsisakė valgyti mūsų mergužėlė, sudėty. Pirma keptuvė pridegė, nes perkaitinau, o visi likę apkepė gelsvai, gražiai. Nuotraukose matysis tos pirmos keptuvės rezultatas :) Kadangi gavos nemažai blynų, dalį jų sudėjau į šaldymo maišelius ir užsišaldžiau. Geras sprendimas greitiems pusryčiams - tiesiog ištrauki blynelius, dedi į skrudintuvę ("tosterį") ir valgai (kai kurios amerikietiškos idėjos man tikrai patinka)!
Blynai, aišku, čia neįsivaizduojami be klevų sirupo. Nu ir dar keli amerikietiškie priedai - skrudinta šoninė ir melionas/obuolys/mėlynės ir pan. Iš pažiūros - nesuderinami dalykai. Bent jau taip pagalvojau, kai prieš aštuonerius metus mums tokius pusryčius pateikė šeimininkė, pas kurią darbavomės. Po to pripratom ir net Lietuvoj tokio derinuko pasigedom. Vietoj šoninės tinka apkeptos parūkytos dešrelės, kartais pateikdavo plaktą kiaušinienę. Skanu, gaivu, sotu, amerikietiška :)
na va smagu skaityti nauja dienorascio skirsni
AtsakytiPanaikinti:*
Malonu girdėt, kad kažkas apskritai jį skaito ;)
AtsakytiPanaikintiSkaito skaito ;) Man tas pusryciu derinys - rukytos desreles ir melionas - irgi pasirode abejotinai... Bet zinoma - pripratimo reikalas... Kai kurie megsta kugeli su obuoliu kose, ko as irgi negaliu isivaizduoti...
AtsakytiPanaikinti