2009 m. rugsėjo 23 d., trečiadienis

Cinamoniniai-razinų keksiukai

Kaip ir sakiau, antras neatsiejamas amerikietiškų pusryčių elementas - keksiukai (Muffins).
Savo ribotų galimybių virtuvėj pabandžiau iškept keksiukus. Radau receptą kažkokioj knygoj iš operos "Išlikime liekni" (knygą pirkau per Garage Sale iš vienos bobulensijos už 1 dolerį). Juose nėra riebalų, mažai cukraus ir nesideda kiaušinių tryniai (tipo, cholesterolio bomba). Keksiukai, kurių sudėtyje yra sviesto, aliejaus, man kur kas skanesni, bet ir šituos valgyt galima. Jie gavosi tokie truputį "guminiai", vakar sunkiai atsiplėšė nuo popierėlių, bet šiandien kažkaip paskanėjo. MB juos pašildžiau mikrobangėj, perpjoviau pusiau ir uždėjau gabalėlį sviesto. Sakė, kad skanu...




Cinamoniniai-razinų keksiukai
(Jumbo Cinnamon-Raisin Muffins)

1 1/2 puodelio rupaus malimo miltų arba nebalintų miltų
1/2 puodelio nebalintų miltų
1/2 puodelio rudojo cukraus
2 a.š. kepimo miltelių
1 a.š. cinamono
1/2 a.š. druskos
1/4 a.š. valgomosios sodos
1/2 a.š. muskato riešuto miltelių
3/4 puodelio razinų
2 didelių kiaušinių baltymai1 puodelis neriebaus natūralaus ar vanilės skonio jogurto
1 V.Š. klevų sirupo
1 a.š. vanilės ekstrakto

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Pasiruoškite keksiukų formeles (receptas nurodytas šešiems dideliems keksiukams).
Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, rudąjį cukrų, kepimo miltelius, cinamoną, druską, sodą, muskato riešutą. Įmaišykite razinas.
Mažesniame dubenyje išplakite kiaušinio baltymus iki stangrumo. Įdėkite jogurtą, klevų sirupą, vanilės ekstraktą. Gerai išmaišykite.
Supilkite kiaušinių masę į miltų mišinį ir išmaišykite atsargiai, kad neliktų sausų miltų gumulėlių.Supilkite tešlą į keksiukų formas ir kepkite 35 min. Jei darysite 12 standartinių keksiukų, kepimo laiką sumažinkite iki 25 min.


P.S. Aš neturėjau muskato riešuto, tad apsiėjau be jo. Kiaušinius dėjau su tryniais, nes buvo gaila išmest. Tešla gavosi man labai kieta, tad dadėjau daugiau jogurto, jį naudojau vanilininį. Miltus visus dėjau paprastus, nes kitokių neturėjau, gal už tad ir tešla gavosi minkoma. Dariau 12 keksiukų ir kepiau apie 30 min.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą