2011 m. sausio 28 d., penktadienis

Praėję ir ateinantys metai

Pasikeičiau foną - ką erzina, nežiūrėkit, bet man trūksta energijos pastaruoju metu, tad viskas sužimba maždaug tokių tonų spalvomis.
Nors Naujieji jau įveikė beveik 1/12 savo kelio, kažkaip atrodo, kad tik vakar juos pasitikom. Pasitikom juos labai ramiai, labai smagiai ir pirmą kartą - ar galit sau patikėt - pirmą kartą Naujiesiems nekėliau jokių reikalavimų, jokių naujų vilčių. Taip ramu ir gera. Pasižadėjau tik viena - pabaigt smulkmenas, kurių nesugebėjau pribaigt pernai:
1. Pabaigt siuvinėt visu pradėtus darbelius, net tą pirmąjį, kurį pradėjau prieš kokius 5 metus.
2. Perskaityt bent trečdalį visų neskaitytų knygų iš savo lentynos.
3. Pradėt lankyt YMCA.
4. Uždirbt pirmąjį dolerį. Beje, jį jau uždirbau. Bet galima sakyt, kad tik jį vieną :D
Ir viskas, tik tiek planų ir galiu ramių ramiausiai gyvent ir džiaugtis šiandiena...

Kokie buvo praėję? Sunkūs, pilni nerimo, nežinomybės, pilni naujų atradimų, tiek savęs, tiek pasaulio, pilni tiek nusivylimų, tiek džiaugsmo... Jei pažvelgsim iš kitos pusės - buvo visko, tad jautės, kad gyvenu, jautės, kad bręstu ir grūdinuos. Perbėgsiu per 2010-tuosius:
1. Sausis. Pirmas vizitas pas Helados gydytoją - pirmas susidūrimas su JAV medicinine sistema.
2. Vasaris. Pasiruošimas vairuotojo pažymėjimo gavimui. Pirmi pasidomėjimai antro automobilio pirkimu. Užrašėm mažąją į darželį, kuriame nėra vietų, tik viltis, kad kas atsilaisvins ir ta vieta atsiras. Eilėj buvom šešti. Kartu užrašėm ją į vasaros stovyklą. Naujo būsto paieška.
3. Kovas. Ištisas mėnuo - vien kelių eismo taisyklių studijavimas ir pirmas neišlaikytas egzaminas. Per visus automobilių prekeivius atsakymas tas pats - automobilio neįpirksim, nes "bloga kredito istorija". Juodas periodas. Kone kiekvieną vakarą - nuomuojamų būstų skelbimų skaitymas ir "susipažindinimas" su gyvenamaisias rajonais.
4. Balandis. Labai intensivi automobilio paeiška. Dar du (ar trys) bandymai išlaikyti teises ir viltis, kad Velykoms galėsim išvažiuot į Čikagą. Įtempta mėnesio pradžia. Automobilį gavom, net nežinodami, ar bankas suteiks paskolą. Tad Velykas sutikom Čikagoj - pirma ilga ir nepakartojama mūsų kelionė JAV. Be galo gražus pavasaris. Pasirašyta sutartis dėl namo nuomos nuo gegužės 1. MB jubiliejus. Labai graži mėnesio pabaiga.
5. Gegužė. Kraustymasis į namą ir gyvenimas naujoje aplinkoje. Mažoji turi savo kambarį, tad visiems be galo gerai. Kiekvieną savaitgalį važinėjamės po "turgelius" ir ieškom baldų. Beveik kasdien tuo pačiu klausimu peržiūrim ir skelbimus. Pilni geros emocijos laukiam vasaros, nors ir šis mėnuo niekuo jai nenusileidžia.
6. Birželis. Birželio 6 d. - kur buvus, kur nebuvus - operacija. Pirmoji mano gyvenime narkozė. Labai skaudi pažintis su JAV medicinine sistema. Lėtas pooperacinis laikotarpis namie (lėtas dėl to, kad judėt sunku). Po savaitės Helados vasaros stovykla - t.y. savaitė ištiso verkimo ir klykimo darželyje.
7. Liepa. Liepos 4-oji - įsimintini fejerverkai, dėl kurių visi trys pamiršom porą savaičių normalų miegą. Dar dvi vasaros stovyklos savaitės. Viena iš jų - vien stresas ir ašaros, kita jau ramesnė. Ligoninės sąskaitos - skaičiai, kokių gyvenime nematėm, neregėjom... Karštis, kondicionieriai, ramūs pasivaikščiojimai vakarais.
8. Rugpjūtis. Gražus mėnuo, nes labai laukiam Vilmos - gyvenam vien laukimu ir kelionių bei atostogų planavimu. MB pradeda intensyviau domėtis fotografija. Traukinukų muziejus, pirma neplanuota vienos dienos kelionė į kalnus - į Ashevillį. Pabaigoj mėnesio vėl startuojam su darželiu - vėl ta pati giesmelė, tik verkimas netrunka visą dieną.
9. Rugsėjis. Vilma. Anglų kursai. Kalnai. Atlantas. Muziejai. Restoranai. Parduotuvės. Tempas - gyvenimas tapo tokiu, koks turi būt. Labai geros emocijos.
10. Spalis. Ramus mėnuo, vėl kasdienybė be tempo. Kas savaitgalį - po renginuką. Jazz festivalis, oro balionų fiesta. Kukurūzų labirintai ir kiti fermeriški malonumai. Mėnesio gale savaitgalio kelionė į kalnus. Skelbiu šį mėnesį šeimyniniu.
11. Lapkritis. Visą mėnesį sergam. Maždaug pakaitom, kartais persipinam ir kokį savaitgalį pasergam visi kartu. Vėl vizitas pas gydytojus (mano ir H). Kalakuto diena.
12. Gruodis. Labai šaltas mėnuo - jokios vilties, kad žiema bus trumpa ir greit baigsis. Eglutė, lemputės, Kalėdų laukimas, krūvos atviručių, dovanos ir panašūs prieššventiniai elementai. Baltos Kalėdos. Metų uždarymas.


Gero savaitgalio visiems!

3 komentarai:

  1. Labas Laura, o kaip smagu paskaityti ir suzinoti kaip jums sekasi uz Atlanto. Helada auga grazuole.

    Giedre, Algis ir Emilija

    AtsakytiPanaikinti
  2. Labas, Giedre ir Ko :) Smagu, kad mus prisimenat. Tikiuos, kad gal kaip nors susimatysim šį birželį ;)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Kaip sekes igyvendinti planus ????
    Nuostabiai cia rasai, na ir jei dar atsakyma parasysi sakysiu kad jau ismokai ir bendraut :))) juokauju ...
    knopkiniukai :)

    AtsakytiPanaikinti