2011 m. sausio 26 d., trečiadienis

Šventinė kalėdinė višta traškia plutele

Netyčia prisiminiau, kad turiu vištytės fotografiją, tad pasidalinsiu, kaip ją kepiau. Iš tikrųjų, neatsimenu, kada paskutinį kartą kepiau cielą vištą - gal kai tik persikraustėm gyvent į Vaišvydavą, prieš kokius 7 metus. Bet šiemet Kalėdoms nusprendžiau ją pamėgint iškept.


Vištiena traškia plutele


Konkretaus recepto jai nebus, tik keli patarimai iš Marthos Stewart žurnalo "Living" (ačiū Jurgitai už jo prenumeratą!).
Vištieną dar Kūčių dieną ištryniau prieskoniais - daug česnako, druskos, pipiriukų, kmynų ir šviežio rozmarino (pamenu, kad teko aplankyti gal keturias parduotuves, kol jo gavau - kažkos deficitas prieš Kalėdas). Dar, jei gerai pamenu, užpyliau tą vištytę pusės didelio aplesino sultimis.
Prieš kepant aptepiau ją sviestu ir pabarsčiau kukurūzų krakmolu - čia jau Marthos Stewart idėja. Visa tai tam, kad plutelė būtų labai traški. Kišam į įkaitintą orkaitę ir kantriai laukiam :)
Iki kepimo pabaigos likus kokioms 20 minučių, pripjausčiau šalia vištos obuolių skiltelių.

Garnyrui bulvytės - jas apviriau apie 15 min., kas be ko, prieš tai gerai nuploviau. Apšlaksčiau alyvų aliejumi, česnako milteliais, druskyte ir pašoviau į orkaitę dar 15-20 min. Buvo labai skanu ir viskas labai paprasta.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą