2010 m. rugpjūčio 21 d., šeštadienis

Vištienos kepsneliai


Šiandien labai skaniai valgėm - ant kepsninės keptus vištienos kepsnelius, prie jų - ryžiai su pupelėmis, o garnyrui - šparaginės pupelės su migdolais. Viską pagaminau kažkur per valandą ir dar liko rytojui :)

Vištieną pamarinavau pagal Forelles receptą - Jogurte marinuoti citrininiai vištienos šašlykai. Tik mes neturim iešmelių, o ant medinių man labai nepatinka vert, tad pamarinavau mažosios vištienos filė kepsnelius - marinavau gal mažiau nei porą valandų, bet gavos tikrai labai skanūs. Receptą paprastumo sumetimais perkopijuosiu čia:

1 ½ v.š. paprikos miltelių;
1 puodelis natūralaus jogurto;
3 v.š. extra-virgin alyvuogių aliejaus;
2 v.š. raudonojo vyno acto;
2 v.š. pomidorų pastos;
2 a.š. rupios druskos;
1 a.š. šviežiai maltų juodųjų pipirų;
6 susmulkintos česnako skiltelės;
1 plonais griežinėliais supjaustyta nelupta citrine;
1 kg vištienos krūtinėlių be odos, supjaustytos kubeliais.

Paprikos miltelius sumaišyti su šiltu vandeniu ir leisti pastovėt kelias minutes, kad gautųsi tiršta pasta. Sudėti jogurtą, alyvuogių aliejų, actą, pomidorų pastą, druską ir juoduosius pipirus. Geria išmaišyti. Įmaišyti smulkintą česnaką bei citrinos griežinėlius, vėliausiai – vištieną. Uždengti ir pamarinuoti nors kelias valandas. Kepti virš žarijų.

P.S. Aš viską dariau iš pusės normos.

Šparaginių pupelių su migdolais gamybą aprašiau įrašu anksčiau - visą eigą rasite čia . Viskas labai greita ir paprasta.

O prie viso to jau seniau publikuoti ryžiai su pupelėmis.

Rekomenduoju pasidžiaugt paskutinėmis vasaros akimirkomis ir paskanaut šių kepsnelių!

1 komentaras:

  1. siandien esu tokia susijaudinusi. Mačiau komentarus iš žmonių, kurie jau buvo gavę paskolą iš LAPO M-F, todėl nusprendžiau kreiptis remdamasis populiariomis rekomendacijomis ir tik prieš kelias valandas patvirtinau savo sąskaitoje bendrą 10 500 eurų sumą. Tai tikrai puiki žinia ir patariu visiems, kuriems reikia tikros paskolos, kreiptis elektroniniu paštu: lapofunding960@gmail.com
    „Whatsapp“ +447883183014

    AtsakytiPanaikinti