2010 m. rugpjūčio 21 d., šeštadienis

Šparaginės pupelės su migdolais

Vyksta Šparaginių pupelių savaitė, tad ta proga pasidalinsiu vienu itin paprastu receptėliu - gaminamės pagal jį pupeles bent kartą per savaitę, dažniausiai valgom kaip garnyrą šalia mėsos, bet labai jas mėgstu ir vienas.

Šparaginės pupelės su migdolais



Jums reikės:
Šparaginių pupelių
Poros skiltelių česnako
Itališkų prieskonių mišinio (į jį dažniausiai įeina bazilikas, raudonėlis, rosmarinas ir kitos panašios žolelės)
Druskos
Šaukšto alyvų aliejaus
2-4 šaukštų sviesto
Tarkuotos citrinos žievelės (aš dedu nedaug, maždaug nuo pusės citrinos)
Saujos ar dviejų migdolų riešutų plokštelių.

Paruoštas ir nuplautas pupeles sumeskite į verdantį nesūdytą vandenį ir apvirkite 5 minutes. Kol virs, į įkaitintą orkaitę 5-7 minutėms įdėkite kepimo inde tolygiai paskirstytas migdolų plokšteles, kad jos šiek tiek apskrustų.
Išvirtas pupeles nuvarvinkite ir iš karto supilkite į dubenį su labai šaltu vandeniu, o dar geriau - ledukų ir vandens mišiniu (tai dėl to, kad pupelės išliktų kuo žalesnės).
Keptuvėn įpilkit alyvų aliejų ir ištirpinkit sviestą (aliejus reikalingas tam, kad sviestas nesudegtų), kai ištirps, sudėkite trintą česnaką ir apkepinkit apie minutę, kol gražiai pagels. Tada berkit prieskonius, druską, išmaišykit ir supilkit nuvarvintas šparagines pupeles. Apkepkit švelniai pamaišant apie 4 minutes. Tada berkit nutarkuotą citrinos žievelę ir migdolus, ir dar viską pakepkit apie 2 minutes.
Patiekit su citrinos skiltele arba tiesiog iš karto apšlakstykit spaustomis citrinos sultimis. Skaunaus!

1 komentaras:

  1. siandien esu tokia susijaudinusi. Mačiau komentarus iš žmonių, kurie jau buvo gavę paskolą iš LAPO M-F, todėl nusprendžiau kreiptis remdamasis populiariomis rekomendacijomis ir tik prieš kelias valandas patvirtinau savo sąskaitoje bendrą 10 500 eurų sumą. Tai tikrai puiki žinia ir patariu visiems, kuriems reikia tikros paskolos, kreiptis elektroniniu paštu: lapofunding960@gmail.com
    „Whatsapp“ +447883183014

    AtsakytiPanaikinti