2010 m. gegužės 20 d., ketvirtadienis

Vištienos vėrinukai (Chiken kebabs)



Praėjusį sekmadienį norėjos kažko lengvo ir gaiviai vasariško, su mažyčiu egzotikos prisilietimu. Siūlau jums kokoso piene marinuotos vištienos vėrinukus ;)

Vištienos vėrinukai

Rekomenduojama tokia gamybos eiga:1. Pamarinuokite vištieną, ananasus ir papriką
2. Išvirkite ananasinius ryžius
3. Suverkite vėrinukus
4. Iškepkite juos
5. Apšlakstykite ryžius limetos sultimis ir pabarstykite saliero lapeliais

4 vėrinukams:
600 g (1 1/4 lb) vištienos krūtinėlių puselių (be kaulų ir skūros)
230 g šviežo ananaso
1 didelė žalioji paprika
1 indelis kokoso pieno (14 oz = 415 ml)
1/2 puodelio cukraus
2 jelapeno pipirai (išimti sėklas ir supjaustyti juos riekelėmis)
1 a.š. druskos
1 limetos sultys

Vištienos filė, ananasą ir papriką supjaustykite 5 cm (2 inch) gabalėliais (reikės 12 gabalėlių vištienos, 8 gabalėlių paprikos ir 8 gabalėlių - ananaso). Sudėkite visus gabalėlius į didelį maišelį.
Sumaišykite kokoso pieną, cukrų, jalapenus, druską ir limetos sultis. Užpilkite pusę marinato ant paruoštų vištienos, ananaso ir paprikos gabalėlių. Marinuokite 15 minučių. Likusi pusė marinato bus reikalinga vėrinukų apšlakstymui.
Suverkite vėrinukus. Kiekvienam jų reikės po 2 iešmelius (aš naudojau medinukus, prieš tai pamirkiau juos vandenyje). Vėrimas vyksta tokia tvarka - vištienos gabalėlis, ananasas, paprika, vištiena, ananasas, paprika ir galiausiai vištiena. Gabalėlius patartina verti ant dviejų iešmelių, kad būtų lengviau vartyti kepimo metu.
Kepkite vėrinukus uždengtus ant grotelių, iki kol vištiena gerai perkeps - apie 8-10 minutes kiekvieną pusę, maždaug kas 3 minutes apšlakstykite paliktu marinatu.

Prie šių vėrinukų rekomenduojami pina-colada skonio ryžiai:
Ananasiniai ryžiai

1 1/4 puodelio vandens
1 skardinė ananasų sulčių (6 oz = 180 ml, man tiek gavosi nusunkus didesnę sakardinę marinuotų ananasų)
2 a.š. cukraus
1 a.š. sviesto
1/2 a.š. druskos
1/2 a.š. raudonojo pipiro lakštelių (aš dėjau per pus mažiau ir tai buvo gerokai per aštru)
1 puodelis ryžių (basmati ar jasmine ryžių)
pusės limetos sulčių
smulkintų šviežių salierų lapelių (jei gerai išsiverčiau šį žodį - "cilantro". Asmeniškai aš jį kitą kartą keisčiau petražolėmis)

Supilkite vandenį, ananaso sultis, cukrų, sviestą, druską ir raudonojo pipiro lakštelius į prikaistuvį ir visa tai užvirkite. Suberkite ryžius, uždenkite, sumažinkite virimo temperatūrą ir virkite apie 15 min. Nuimkite nuo ugnies, leiskite pastovėti apie 5 minutes, tada sumaišykite ryžius šakute.
Apšlakstykite limetos sultimis ir apibarstykite smulkintais saliero lapeliais.

Šaltinis: Cuisine Grilling.

P.S. Tikrai greit ir lengvai pagaminami vėrinukai. Ir velniškai skanūs, kartosim juos dar ne kartą. Tiesa, tik va šiandien, versdama receptą, radau patarimą, kad jelapenus pjaustykite ir išimkite sėklas su pirštinėmis, kad apsaugotumėte rankytes. Deja, mokaus iš savų klaidų - rankas man nuo jelapenų graužė porą dienų :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą