2010 m. gegužės 18 d., antradienis

Šveicariški sumuštiniai su kriauše


Lietuvoje turbūt ankstyvas rytas... O mūsų gyvenimas šiek tiek pasislinko į naktį, kadangi mažoji eina gultis gerokai vėliau, apie 22-23 val., tai ir mes, tėveliai, į miegamąjį įžengiam apie 1-3 nakties - juk noris kažkiek laiko skirti ir sau ;)
Vaišinu Jus sumuštiniais, labai greit pagaminamais, be galo sveikais ir skaniais - valgėm juos sekmadienio pusryčiams.

Šveicariški sumuštiniai su kriauše



4 riekelės pilno grūdo duonos (whole wheat bread - tai turbūt atitiktų lietuvišką Vilniaus duoną skurdinimui TOSTE grūdėtają, nors, manau, galit daryt su bet kuria duona, kurią naudojat skrudinimui)
4 a.š. medaus-garstyčių padažo (Honey mustard - būna čia pas mus toks pirkt, populiarus baisiai, pilamas ant salotų ir ne tik)
4 riekėlės šveicariško sūrio (Swiss Cheese, drąsiai naudokit savo mėgstamą fermentinį sūrį)
1 didelė kriaušė, supjaustyta riekutėmis
2 griežinėliai raudonojo svogūno
2 a.š. smulkintų pekano riešutų (tiks ir graikiški)

Ant dviejų duonos riekelių užtepkite medaus-garstyčių padažą. Ant jo uždėkite po riekelę sūrio, dėkite kriaušės gabalėlius, svogūną ir pabarstykite riešutais. Ant viršaus dėkite likusį sūrį ir duonos riekeles.
Pašildykite mikrobangų krosnelėje 20-30 sekundžių arba iki kol sūris išsilydys.

Skanaus ;)

PS. Vienoje nuotraukoje - sumuštinis prieš kepimą, kitoje - po. Kriaušę aš pjausčiau šiaudeliais, o svogūną - kubeliukasi. Tikrai skanu, greita ir paprasta ;)

Šaltinis: Taste of Home 2010. Anual Recipes.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą