2009 m. gruodžio 17 d., ketvirtadienis

Sausainiai su pekano riešutu

Vakar važiavau traukinuku į centrą ir varčiau žurnalą Taste of Home. Ir užmačiau sausainiukus, kuriuos nusprendžiau išsikepti iš karto :) Retai aš gaminu sausainius - praktiškai tik prieš Kalėdas, nes įvairų sausainiukų rinkinį patinka dovanot artimiesiems...
Taigi, receptukas:


3/4 puodelio kambario temperatūros sviesto (170 g)
170 g kambario temperatūros kreminio sūrio
2 puodeliai miltų

Įdarui:
1,5 puodelio rudojo cukraus
2 kiaušiniai
1 V.Š. kambario temperatūros sviesto
48 vnt. pekano puselių

Sviestą ir kreminį sūrį suplakite iki vientisos, purios masės. Galiausiai suberkite miltus ir išminkykite tešlą. Ją uždenkite padėkite į šaldytuvą 15 min. (kad atvėstų).
Įdarui suplakite kiaušinius, sviestą ir cukrų.
Išimtą tešlą padalinkite į 48 lygias dalis, formuokite dubenėlius ir dėkite juos į mažų keksiukų formeles. Į kiekvieno vidų įdėkitė po šaukštelį įdaro ir ant viršaus uždėkite pekano puselę.
Kepkite iki 180 (350 F) laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20-25 min. ar iki kol įgaus auksinį atspalvį. Atvėsinkite 2-3 minutes formoje, tada perkelkite sausainiukus ant grotelių.

Aš dariau iš pusės normos. Labai skanūs sausainukai - pyragiukai.

1 komentaras: