2010 m. sausio 10 d., sekmadienis

Su įsibėgėjusiais Naujais Metais! Restoranai

Taip jau atsitiko, kad sulaukėm Naujųjų - gražesnių, turtingesnių, laimingesnių, sveikesnių. Ir tingesnių - taip gera atsipūst po praėjusių metų galo, po viso šventinio streso, po antrojo mažosios gimtadienio.
Naujieji man tikrai prasidėjo puikiai - pirmą kartą MB iššovė ne kokį tai šampanizuotą vyną, o tikrą šampaną. Dėl skonio nesiginčijama - išgėrėm visą butelaitį, bet, matyt, kol jauni, nelabai matom skirtumų tarp šampano ir šampaniūkščių, tad retom progom tenkinsimės pastaruoju. Dar jie buvo labai geri tuo, kad nuėjom labai anksti miegot - gal penkiolika po vidurnakčio. Ir dar labai įdomūs tuo, kad nei matėm, nei girdėjom nei vieno fejerverko :)))))
Aišku, pateikiau sau žodinį pažadų planą - na, kaip ir kiekvienas normalus žmogus turbūt pasižada kažką padaryt/pamatyt/pabaigt naujais metais. Pasižadėjau sau valgyt sveikesnį maistą. Stengiuos to pažado laikytis, nors kartais skaniai sugriešinu. Deja, MB liko nelabai sužavėtas sveika mityba, nors stengiasi mandagiai nutylėt :D Pvz., jį labai nustebinau vakarykščiais pusryčių blyneliais. Receptą išversiu vėliau. Bet paragavęs jų jis taip nuoširdžiai sušuko: "O, Dieve!". Bet pirmą kartą pamačiau tokį jį nuoširdžiai pasišlykštėjusį. Visada stengdavos ragaut dantis sukandęs ir po maisto pakrapštymo lėkštėje pasakydavo: "Ačiū, aš šiandien sotus, nenoriu valgyt". Tad likau labai smagiai sužavėta jo nuoširdumu. Nepaisant to, jis ant mano sveikuoliškų blynelių užsidrėbė porą šaukštų grietinės ir suvalgė visą porciją - cielus blynelius.
Ačiū Dievui, tas šampanas nekalė man į galvą ir turėjau proto šiemet neprisižadėt pradėt sportuot. Nu taip dabar gera ant dušios, kad nepadariau šitokios kvailystės ir neužsikroviau sau ant gležnų pečių sunkios neįgyvendinamos naštos...
Dar pasižadėjau parašyt čia dažniau ne apie maistą, o apie mūsų gyvenimą ir smagius (arba nebūtinai) atradimus svečioje šalyje. Tad nuo šiandien papasakosiu, kokius restoranus mes aplankom ir kokius įspūdžius parsinešam iš jų.

Penktadienio vakarą po MB darbo nusprendėm kažkur pasižmonėt ir užkąst kažką lengvo. Užsukom į netoliese namų esanti Fire Birds restoraną. Turbūt čia galite pašniukštinėti oficialiame šio restorano tinklo puslapyje. MB bandė užrezervuoti vietą iš anksto, tačiau penktadienio ir šeštadienio vakarais jie nepriima rezervacijų. Bet pasiseke - vietą gavom iš karto, laukti nereikėjo (kažkada seniai bandėm į tą restoraną patekt, bet pasakė, kad teks laukt apie 30-45 minutes, o su mažaja tai nemenkas darbas, tad pasidavėm). Mes, kadangi užėjom tik užkąsti, tad šį kartą apsiėjom be alkoholinių gėrimų :D Aš pasiėmiau arbatos, MB bandė užsisakyt Latte kavos, bet čia gi ne miela Lietuva, o Amerika - Latte ir Kapučinas čia tik kavinėse. Tad ir jis gavo arbatėlės (didelis minusas restoranui). Aš užsisakiau Cezario salotų (Caesar salat 6,95 USD), MB pasiėmė sumuštinį su jautiena (French Dip 12,95 USD). Papildomai prie salotų pasiėmiau vištienos (Wood Grilled Chicken 4,00 USD). Kažkaip esam Lietuvoj įpratę Cezario salotas gaut su vištiena ar kalakutiena, o čia reikia jų nepamiršt užsisakyt, mat tektų valgyt skanią žolienę su sūriu. Aišku, padavėja liko nesužavėta, kad neimam alkoholinių gėrimų ir užkandžių. Ir plius dar vaikui nepaėmėm nei menkiausio kąsnelio!!! Kaip ir dauguma restoranų, belaukiant patiekalų, pavaišino duonele su kreminiu sviestu. Duonelė išvaizdi, panaši į ciabatą, bet nesužavėjo, net mažoji nevalgė. Salotų, kaip ir tikėjaus, gavau bliūdą. Įveikiau kiek daugiau nei pusę. Skanios, patiko (pliusas restoranui) - traškios, daug sūrio, skanus padažas, labai skani grilio vištiena. Tuo tarpu MB sumuštinis atrodė maždaug taip - prancūziškas batonas perpjautas į dvi dalis, kiekviena jų prikišta po kokia 300 g smulkiai supjaustyto (shave) jautienos steiko (gražučio, raudonučio, tokiooo beveik kraujuojančio). Šalia skrudintos bulvytės (mažosios maistas), dubenėlis jautienos sultinio (į jį reiktų mirkyt tą sumuštinį) ir labai skanios kopūstų salotos. Aišku, MB įveikė gerą pusę porcijos. Kadangi mėsa jam pasirodė per sūri, tad išsinešimui maisto neprašėme. Turbūt tai didelė nepagarba ir dar didesnis neetiketas, bet man labai sunku išmetinėt maistą, geriau jau palikt jį lėkštėse. Sąskaita su "tipsais" - beveik 38 USD.
Pasak vertinimų, tai geras restoranas, su labai geru griliaus maistu, smagia aplinka ir pan. Mums jis nepasirodė jaukus, palyginus ir brangokas, nesužavėjo ir padavėjai. Ir neturi Latte :)
Išeinant nustebino tai, kad restoranas buvo sausakimšas, dar žiauriai daug žmonių laukė savo eilės į jį patekti (priminsiu, tai buvo eilinis penktadienis). Labai daug žmonių sėdėjo-stovėjo tiesiog prie baro (man kažkuo priminė mūsų naktinius Vilniaus klubus, tokius kaip Pabo Latino ar Mojito Naktys). Beje, iš restorano išėjom mes truputį po 19 val.

Šiandien vėl valgėm mūsų pamėgam Outback Steakhouse restorane. Bet apie jį - kitą kartą ;)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą