2010 m. sausio 11 d., pirmadienis

Kukurūzų miltų blynai. Tobulas vaikas


Turiu kelias laisvas minutes, kol mažoji miega. Vėliau teks ją kelt ir abi kartu važiuosim parsivežt MB iš traukinuko, nes šiandien mokyklėlės diena, o tai reiškia, kad mašina pas merginas. Beje, vakar įkvėpti Austėjos blogo įrašo ėmėmės kiek kitokių auklėjimo priemonių. Po 1,5 val. bliovimo, ašarų upelių, galvos trankymo į sieną, po visų laaaaabai garsių priekaištų, mūsų šeimoje atsirado nauja mergaitė - kuri išmoko pati apsirengt, kuri nezyzia, kai tėvai pasako "Ne", kuri moka žaist viena, kuri net restorane elgės be galo mandagiai ir visą vakarienę išsėdėjo vienoje vietoje, netampydama tėvų su savo "eime, eime". Kuri vakare suprato, kad 21 val. laikas miegoti, tad reik susitvarkyt savo žaislus, eit į vonią ir pasiprašyt dantų šepetėlio su pasta. Galiausiai, be atsikalbinėjimų nupėdino pati į savo lovelę. Kas keisčiausia, ji net šiandien mokyklėlėje darė tai, ko nedarė ištisus du mėnesius. Tiesa, dar buvo verkimo priepuolis šiandien, kai tėvai atsisakė ją nešti gatvėje ir liepė eit pačiai. Bet po 10 minučių nuoširdaus pabliovimo, ji pribėgo prie mūsų ir padavė mums savo rankytes ir laiminga pėdino pati. Norėčiau tikėt, kad tai truks amžinai, bet protas suvokia realybę. Tačiau šios dvi dienos buvo tobulos ir tokios įkvepenčios.

O čia tie išgirtieji sveikuoliški blynai:

Kukurūzų miltų blynai su uogų kompotu


1/2 puodelio kukurūzų miltų,
1/2 puodelio miltų,
1/2 V.Š. kepimo miltelių,
1/4 a.š. druskos,
3/4 puodelio pieno (patartina neriebaus ar sumažinto riebumo),
1 didelis kiaušinis,
2 V.Š. augalinio aliejaus,
2 V.Š. medaus,
1/2 a.š. vanilės ekstrakto.

Miltus ir kukurūzų miltus bei kepimo miltelius ir druską sumaišyti dubenyje. Įpilti pieną, įmušti kiaušinį, supilti aliejų, medų ir vanilę. Gerai viską išmaišyti.
Įkaitinti keptuvę, į ją pilti apie 1/4 puodelio tešlos, apkepti vieną pusę, kol pasirodys burbuliukai, o tada apversti blynelius ir apkepti kitą pusę. Iš viso gaunasi 8 blynai. Porcija - 2 blynai.

Kadangi jie jau laaaabai sveikuoliški, aš į tešlą įdėjau dar porą šaukštų žemės riešutų kremo, o į MB blynelius dar įpjausčiau pusę banano.

Tame pačiame žurnale radau gerą patarimą, kad vietoj uogienių naudot šaldytų uogų kompotą - šaldytas ar šviežias uogas pakaitinti su šlakeliu vandens, cukrumi ir citrinos žievele, galite įdėti mėgiamų prieskonių, pvz., cinamono. Visą šį karštą kompotą-uogienę pilkite ant blynų ir skanaus!

Beje, padariau atrdaimą, kad pirmiau į šaukštu atmatavus aliejų, po to - medų, medus labai lengvai nubėgo nuo šaukšto.

Šaltinis: Žurnalas Prevention, 2010 February

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą