2009 m. gruodžio 26 d., šeštadienis

Graikiškų riešutų sausainiukai-suktinukai

Visų pirma - su praėjusiom šventėm. Asmeniškai man jos buvo labai šiltos, mielos, jaukios, kvepiančios... Kaip ir pernai, šiemet dovanojau sausainiukus. Vieni iš jų - suktinukai su graikiškais riešutais.

Receptas vėl iš žurnalo Taste of Home. Patiko tuo, kad tešlą šiems sausainiukams galima pasidaryt iš anksto ir net 7 dienas laikyt šaldytuve. Tad turėdama laisvesnio laiko užsiminkiau tešlą, o likus dienai iki Kalėdų, kuomet ir dovanojau sausainių rinkinuką, juos išsikepiau. Tiesa, kepiau iš pusės porcijos.




1 puodelis + 1 a.š. kambario temperatūros sviesto,
1 pakelis (8 oz = apie 230 g) kreminio sūrio, kambario temperatūros,
3 puodeliai miltų,
4 puodeliai smulkintų graikiškų riešutų (aš maišiau su pekanais)
1 1/4 puodelio cukraus,
1/2 puodelio pieno
1 a.š. vanilės ekstrakto,
1/8 a.š. druskos.

Dideliame dubenyje suplakite 1 puodelį sviesto ir kreminį sūrį iki minkštos vienalytės masės. Galiausiai sudėkite miltus, ir plakite (minkykite), kol tešla susiformuos į kamuoliuką. Padalinkite tešlą į 4 porcijas ir kiekvieną jų iškočiokite į 12 colių (30 cm) apskritimus.
Ištirpinkite likusį sviestą. Dubenyje sumaišykite riešutus, 3/4 puodelio cukraus, pieną, vanilę, druską ir tirpintą sviestą. Aptepkite gauta mase iškočiotus tešlos apskritimus. Supjaustykite kiekvieną apskritimą į 12 lygių dalių. Susukite sausainius, pradedant nuo plačiojo galiuko.
Dėkite sausainiukus į riebalais pateptą kepimo formą. Kepkite iki 325 F (160 C) įkaitintoje orkaitėje 35-40 minučių arba iki kol lengvai paruduos. Aušinkite perkėlę ant grotelių.
Likusį cukrų sudėkite į mažą dubenėlį ir jame apvoliokite dar šiltus sausainėlius.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą