2012 m. rugpjūčio 8 d., trečiadienis

Pirmoji diena su tikru maistu

Na ką, mūsų mestas iššūkis prasidėjo - šiandien valgėm maistą be cukraus ir baltų miltų. Nebuvo taip sunku. Tiesa, mūsų dičkė buvo šiandien pas draugę, o ten ryškiai sugriešijo plius po to draugės mama ją nusivedė į ledainę. Tad cukraus ji gavo...

Pusryčiams aš ir MB valgėm granolos su pienu ir su braškėm bei mėlynėm. Dukrai granolos net nesiūliau, tad jai paruošiau kažkokių pūstų kukurūzų su pienu ir papjausčiau pusę obuolio. Kukurūzus išbrokijo, aišku, juk jie be cukraus, obuolį šiaip ne taip suvalgė. Dar net šaukštą granolos iš manęs paragavo.

Pietums MB turėjo nuo vakar įsidėjęs orkaitėj keptos žuvies, apibarstytos citrininiais pipirais (pengasijos filė) su virtom bulvėm ir garintom šaldytom daržovėm (žirniais, kukurūzais ir šparaginėm pupelėm).

Aš pasidariau salotas - išviriau 5 kiaušinius, sumaišiau juos su smulkintais saliero stiebais, dar radau virtos bulvės, sumaišiau su majonezu (čia griešijau - naudojau tą, kuri turiu, ne savos gamybos, bet aišku, labai lengva jį pasidaryt namuose). Valgiau su pilno grūdo duona, o desertui - persikas.



Užkandžiams sumaišiau popkornus su tokiais krekeriais (labai sveiki, padaryti iš vandens, rupaus malimo miltų ir druskos) ir saulėgrąžom. Beje, dukra ir tai labai išbrokijo, o maniau, kad ji mėgtsa popkornus.



Vakarienei padariau makaronų (pilno grūdo) salotas su feta sūriu ir avokadu, o dičkė suvalgė (tiksliau, surijo) kietai virtą kiaušinį (palikau vieną jai nuo salotų) ir makaronų (gal peralkus buvo, bet puikiai lindo ir rupaus malimo miltų makaronai). Beje, salotos gavos fantastiškos. Desertui valgėm šiandien turgelyje pirktų gervuogių (dabar jų sezonas pas mus).


O čia tai, ką įdėjau MB rytojaus pietums į darbą:



1. Likę kiaušinių, salierų ir bulvių salotos.
3. Sūrio kubeliai (sharp cheddar).
4. Nektarinas.
5. Trail mix (popkornai, saulėgrąžos ir laužyti Triscuits krekeriai)

Viskas skamba labai paprastai ir nesudėtingai, išskyrus sąskaitas - išleidau jau per $250 sveiko maisto ir daržovių parduotuvėse/turgeliuose. Aišku, kai ko užteks daugiau, nei savaitei, tad labai tikiuos kitą savaitę susidaryt meniu ir išleist daug mažiau. Akivaizdu, kad šiam žaidimui teks apsibrėžt biudžetą.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą