2012 m. rugpjūčio 14 d., antradienis

PB&J kokteilis

PB&J - raidžių sutrumpinimas reiškiantis žemės riešutų sviestą (Peanut butter) ir džemą (jelly). Tai du dalykai įprastai čia tepami ant duonos ar "bigiluko" ir valgomi pusryčiams, labai pupuliaru vaikų tarpe. Pabandėme su šiais ingredientais pasidaryt pieno kokteilį. Foto deja, nepadariau, gal kitą kartą įdėsiu.

Manau, kad receptas yra dviem porcijom.

1/3 puodelio pieno
1/3 puodelio obuolių sulčių
1/3 puodelio žemės riešutų sviesto
1-2 bananai
1 puodelis šaldytų uogų (jei naudosit šviežias, įdėkit saują ledukų)

Viską suplakat blenderyje ir turit puikų užkandį, desertą ar, kaip mūsų atveju, vakarienę.

Aš padariau šiokių tokių pakeitimų - pasvėriau du bananus, padėjau juos šalin, o vietoj jų paėmiau tokį patį kiekį įaldytų bananų (kadangi bananai greit genda, tai jau labai parudavusius aš supjaustau riekutėmis ir užšaldau). Žinau, kad dičkė negertų ir net neragautų nieko, kur yra uogų, tad jai suplakiau viską be uogų, gal dapyliau kiek skysčių ir įdėjau medaus. Gavosi fantastiško skonio ledų kokteilis!
Sau dar dadėjau tų uogų, bet mano nuomone, jos pagadino reikalą, mat labai jautės sėklytės (nuo gervuogių ir aviečių - naudojau miško uogų mišinį). Galbūt su kokiomis braškėmis būtų gardžiau.

Būtinai darysim dar ne kartą!

Recepto originalas bloge 100 Days of Real Food.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą