2009 m. lapkričio 17 d., antradienis

Lietiniai blyneliai



Kartą per dvi savaites susigundom lietiniais. Tam reikalui aš čia įsigijau specialią Crepų keptuvę, tad blyneliai gaunasi ploni ir be galo skanūs. Įdėsiu tešlos receptą, o įdarus darau dažniausiai paprastučius - įsuku bananą, dešrelę su sūriu, varškės (tiksliau, kažko panašaus į varškę, nes tokios čia nerasta), dar patinka pakepintosdaržovės su virtos/keptos vištienos likučiais... Šį kartą bananai buvo velniškai baisūs, nu tokie ant išmetimo ribos, tad juos supjausčiau, išmečiau apipuvusius galus, keptuvėj išlydžiau sviesto, įdėjau rudojo cukraus, sudėjau tuos bananus ir troškinau, įbarsčiau truputį cinamono. Dar netyčia aptikau šaldytuve užsilikusios obuolienės, tai ir ją suverčiau į keptuvę. Gavos saknūs desertiniai blynukai. Deja, pabaigtų nenufotografavau...


Tešla lietiniams blyneliams
Gaunasi apie 22 tuos blynelius-crepus

4 kiaušiniai
1 1/2 puodelio pieno (gali prireikti ir daugiau)
1 1/2 puodelio miltų
1/4 šaukštelio druskos
2-3 V.Š. sviesto keptuvei patepti.

Vis dėlto, aš labai tingiu tą keptuvę tepti, tad sviestą ištirpinu ir supilu į tešlą. Dar įpilu 2-3 šaukštus aliejaus.
Tešlai kiaušinius išplakite su pienu (aš dar supilu aliejų ir sviestą), sudėkite miltus ir druską ir maišykite didžiausiu mikserio greičiu iki kol tešla taps vientisa.
Aš miltus sijoju, tad išsimaišo labai greit.

Tada palieku mažiausiai pusvalandžiui pastovėt (geriausi blyneliai gaunasi, kai tešla pastovi apie dvi valandas) ir kepu blynelius. Kol jie kepa, pasiruošiu įdarus ir susuku iškeptus.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą