2011 m. kovo 24 d., ketvirtadienis

Savaitgalio pusryčiai - Belgiški vafliai



Dažniausiai tokie vafliai apsilanko ant mūsų pusryčių stalo savatgaliais. Arba tada, kai namuose prisiveisia keli indeliai 1-3 sav. nebegaliojančio jogurto ar raugintų pasukų :) Konkretaus recepto neturiu, dedu viską iš akies, bet ingriedientus galiu surašyti:

Jogurtas arba raugintos pasukos (kefyras)
Keli kiaušiniai
Aliejus
Cukrus
Druska
Miltai
Kepimo milteliai
Soda

Jei jogurtas būna labai tirštas, įpilu dar pieno. Miltų dedu tiek, kad tešla gautųsi labai tiršta, panašiai kaip 30-40 proc. grietinės. Kepimo miltelių ir sodos dedu po kokį šaukštelį ar pusantro. Juos kartu su miltais įsijoju į išplaktus "šlapius" produktus. Miltus įmaišykit labai atsargiai ir jokiu būdu nepermaišykit, nes neiškils taip gražiai arba susmegs.
Dar, iškepusi kelis blynus mažajai, dažnai į tešlą įdedu smulkintų pekano riešutų. Juos galit keist į graikiškus riešutus. Mums būna labai skanu!




9 komentarai:

  1. Mano svajonių keptuvė tokiems vafliams!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Indre, aš ilgokai svarsčiau, ar pasirinkti belgiškų vaflių keptuvę, ar tą mums įprastą "čirvinukę", bet nusprendžiau pabandyt kažką naujo ir tikrai nesigailiu :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Nesistebiu :) mano svajonėse tokia ir dar ta senovinė vaflių keptuvė :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. OMG kaip skaniai atrodo :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. man tai labai neaiskus receptas, atrodo tikrai nuostabiai, bet gal galit patikslint mazdaug bent kiek jogurto(kefyro) ir aliejaus, bent jau mazdaug . labai aciu =)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Ruta, turbut labai veluoju su atsakymu, bet kad labai sunkus klausimas :) Dazniausiai musu 3 kiausinius, dedu 3-4 indelius jogurto (tuos maziukus, pas mus jie gal po 150 g, gal po 125 g), aliejaus sliukstelnu, bet gaunas kazkur 1/4 puodelio. Siandien pvz dejau apie 80-90 g istirpinto sviesto. Kepimo milteliu ir sodos - po sauksteli ar maziau. Miltu visada is akies...

    AtsakytiPanaikinti
  7. Sveika :) norėjau pasiteirauti, kur pirkot tokią vaflių kepyklę ir kiek kainavo?

    AtsakytiPanaikinti
  8. Labas, Dobiliuk. Pirkau amazon.com, mokėjau gal $35-$40. http://www.amazon.com/Presto-03510-FlipSide-Belgian-Waffle/dp/B000TYBWIG/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1344561352&sr=8-1&keywords=belgian+waffle+maker

    AtsakytiPanaikinti