Vištiena traškia plutele

Konkretaus recepto jai nebus, tik keli patarimai iš Marthos Stewart žurnalo "Living" (ačiū Jurgitai už jo prenumeratą!).
Vištieną dar Kūčių dieną ištryniau prieskoniais - daug česnako, druskos, pipiriukų, kmynų ir šviežio rozmarino (pamenu, kad teko aplankyti gal keturias parduotuves, kol jo gavau - kažkos deficitas prieš Kalėdas). Dar, jei gerai pamenu, užpyliau tą vištytę pusės didelio aplesino sultimis.
Prieš kepant aptepiau ją sviestu ir pabarsčiau kukurūzų krakmolu - čia jau Marthos Stewart idėja. Visa tai tam, kad plutelė būtų labai traški. Kišam į įkaitintą orkaitę ir kantriai laukiam :)
Iki kepimo pabaigos likus kokioms 20 minučių, pripjausčiau šalia vištos obuolių skiltelių.

Garnyrui bulvytės - jas apviriau apie 15 min., kas be ko, prieš tai gerai nuploviau. Apšlaksčiau alyvų aliejumi, česnako milteliais, druskyte ir pašoviau į orkaitę dar 15-20 min. Buvo labai skanu ir viskas labai paprasta.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą