2009 m. spalio 14 d., trečiadienis

Skrebučių apkepas

Nusipirkau specializuotą kalėdinių patiekalų žurnaliuką "Taste of Home. Holiday". Šį rytą pusryčiams išsikepėm vieną apkepėlį, kurio receptą radau šiame žurnale. Patiko tuo, kad darbo labai mažai, o ant stalo garavo tikrai karališki pusryčiai... Nuotraukytę įdėsiu kažkada vėliau, kai per kelsiu iš foto aparato į kompiuterį ;)



Prancūziškas skrebučių apkepas
(12 porcijų)

1 kepalėlis (10 oz arba 290 g) Prancūziško batono, supjaustyto į 2,5 cm (1 inch) skersmens kubelius,
8 kiaušiniai,
3 puodeliai pieno,
4 a.š. cukraus,
1 a.š. vanilės ekstrakto,
3/4 a.š. druskos (nebūtina).

Pabarstymui:
2 V.Š. sviesto,
3 V.Š. cukraus,
2 a.š. cinamono.

Klevų sirupas (nebūtinas).

Į riebalais išteptą kepimo indą (33 cm x 23 cm arba 13 inch x 9 inch) sudėkite batono kubelius. Dubenyje suplakite kiaušinius, pieną, cukrų, vanilę ir druską. Užpilkite ant batono. Uždenkite ir laikykite šaldytuve 8 val. arba per naktį.
Išimkite iš šaldytuvo 30 min. prieš kepimą. Uždėkite ant viršaus sviesto gabalėlius. Atskirame inde sumaišykite cukrų ir cinamoną, apibarstykite ant apkepo viršaus.
Uždenkite ir kepkite iki 180 C (350 F) įkaitintoje orkaitėje apie 45-50 min. arba iki tol, kol peilis įsmeigtas į apkepo centrą ir ištrauktas lauk būna švarus. Išėmę palikite 5 min.
Patiekite su klevų sirupu.


P.S. Aš dariau iš pusės porcijos. Ir turėjau benusibaigiančią savo keptą Ciabatta, bet ji čia irgi puikiai tiko. Valgėm su kažkuo panašiu į klevų sirupą ir su šviežiom avietėm. Skanu ir mažai darbo...

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą