2011 m. balandžio 11 d., pirmadienis

Karolinos - Charleston, SC

Charleston, SC
Nuotraukos šaltinis: http://vacationrick.blogspot.com/2011/01/charleston-sc-where-sky-is-limit.html

Truputį atitrūkau nuo Šarlotės - apie ją juk visada spėsim, ir nukeliavau į pajūrį, į Pietų Karoliną ir jos kurortinį miestą - Čarlstoną. Lankėmės jame pernai, berods gegužės pačioj pabaigoj, ir praleidom berods 2 ar 3 naktis. Tai antras pagal dydį Pietų Karolinos miestas, turintis gilią istoriją (retas US miestas gali pasigirti istorija, mat jie visi yra pakankamai jauni). Kas be ko, tai uostamiestis, o kiekvienas uostamiestis gali pasigirt įdomia istorija.
Čia labai informatyvus Charleston puslapis, kur galite susirasti informacijos, ką norit pamatyt, nuvykt, apsistot ar pavalgyt.

Pirmąją vizito dieną mes pasiėmėm ekskursiją. Ji buvo jungtinė ir berods apėmė 1 ar 1,5 val. autobusu po miestą ir berods 2 val. pasiplaukiojimas. Nuplukdė iki Fort Sumter. Tai istorinė vieta, kurioje prasidėjo civilinis karas. Kainų nepamenu, bet tų turistinių ekskursijų tikrai didelė pasiūla tiek internete, tiek atvažiavus galit rast pačiam mieste ar viešbučiuose kalnus lankstinukų.

Fort Sumter
Nuotraukos šaltinis: Bob Krist/CORBIS. http://www.history.com/topics/fort-sumter-national-monument/photos


Nuotraukos iš asmeninio albumo

Labai gražus ir šio miesto senamiestis, deja, mes neturėjom pakankamai laiko po jį pasivaikščioti, tik pravažiavom. Įsikūręs jis įlankoje, tad malonu vien pasivaikščioti pakrantėmis, apžiūrint autentišką architektūrą. Tos pačios ekskursijos metu užvežė ir į senamiestyje įsikūrusį universitetą, berods University of Charleston.
Senamiesčio "ananasas"
Nuotraukos šaltinis: http://www.searchforcharlestonrealestate.com/charleston-sc-living.php
Nuotraukos šaltinis: http://www.krystalmartinrentals.com/DowntownCharleston

Labai netoli miesto aplankėme ir labai "vyrišką" muziejų - Patriots Point. Tai oro pajėgų muziejus. O jei rimčiau - didelis kelių aukštų laivas, lektuvnešis, kurio viduje eksponuojami įvairaus kalibro lėktuvai ir lėktuvukai. Vaikščiojant po lėktuvnešį galima pajusti to meto dvasią, kvapą ir kaip jame virė gyvenimas... Iš manęs gavos labai prasta istorikė, bet jei nepainioju, šis lėktuvnešis tarnavo Šaltojo karto metais. Bilietai berods kainuoja apie $18 suaugusiam, ir, jei gerai pamenu, mokama automobilių stovėjimo aikštelė, berods $5. Jų svetainė tikrai informatyvi, tad daugiau informacijos susirasite ten.

Patriots Point Museum
Nuotrauka iš asmeninio albumo

Įspūdį kelia ir vienas naujesnių tiltų - Cooper River Bridge - atidarytas 2005 metais. Tiltas įspūdingas tiek į jį žvelgiant iš šalies, tiek juo važiuojant, tiek dieną, tiek naktį jis nepraranda savo žavesio. Atrodo, kad jauti aukštį, vėją, greitį, galią ir grožį viename objekte.
Cooper River Bridge, Charleston, SC
Nuotraukos šaltinis: http://www.ptank.com/blog/2009/09/wordless-wednesday-cooper-river-bridge-south-carolina/

Nuotraukos šaltinis: http://pixdaus.com/single.php?id=41548




magnolia pantacija, tea plantacija
outletas
sala palms beach, kavine (blynine populiari) ir papludimys